Ilias Kariouh dient dit seizoen het nodige geduld te betrachten. De buitenspeler kwam ruim een halfjaar geleden over van HBS, maar startte nog geen enkele keer in de basis bij Rijnsburgse Boys. “Ik geef niet op, na de zomer zal ik erin staan”, klinkt het strijdlustig.

Afgelopen zaterdag kreeg Kariouh (22) zijn langste invalbeurt van het seizoen. Hij viel al in de 27e minuut in voor de geblesseerde Delano Asante. “Ik ben blij dat ik een uur heb gespeeld, dat is voor mij het enige lichtpuntje van vandaag.”

Verder was er weinig reden tot tevredenheid. Rijnsburgse Boys verloor met 1-4 van Jong Sparta en werd een week na het verslaan van koploper Spakenburg weer met de neus op de feiten gedrukt. “Ik baal heel erg. Sowieso van het verlies, maar ook dat ik mijn stempel niet heb kunnen drukken.”

‘Heel vervelend’
Kariouh toonde zich energiek en verschuilde zich niet, maar zijn acties kwamen niet uit de verf. “Alleen met energie ga je het niet halen”, stelde de aanvaller. “Ik had er voor mijn gevoel meer uit kunnen halen. Ik weet niet precies wat het was, het ontbrak aan scherpte. Heel vervelend.”

Volgens Kariouh speelde de Ramadan geen rol, zo liet hij desgevraagd weten. “We zijn alweer even bezig, dit was dag vijf”, doelde de moslim op de wedstrijddag tegen Jong Sparta. “De eerste twee dagen is het altijd weer een beetje zoeken om erin te komen, maar nu voelt het alweer als een gewoonte. Natuurlijk heb je last van een droge mond met het lekkere weer, maar om eerlijk te zijn had ik er niet echt last van op het veld.”

‘Jullie zien het zelf ook: Zeldenrust scoort elke wedstrijd. Het is heel moeilijk om zo iemand uit de basis te spelen.’

Zoals benoemd komt Kariouh dit seizoen niet veel aan spelen toe: hij moet het vooral hebben van korte invalbeurten. “Dat is moeilijk, alleen ging ik er wel al een beetje vanuit toen ik naar Rijnsburgse Boys kwam. Die drie jongens voorin (Furhgill Zeldenrust, Dani van der Moot en Delano Asante, red.) deden het heel goed en nog steeds eigenlijk. Ik had dus wel verwacht op de bank te moeten beginnen, maar uiteindelijk had ik wel op meer minuten gehoopt dan ik nu heb gemaakt. Het zijn keuzes van de trainer: die moet je accepteren en op dit soort momenten moet je laten dat je in de basis hoort.”

Vertrek Zeldenrust
Mogelijk ontstaat er komende zomer een kans voor Kariouh, Zeldenrust gaat namelijk aan de slag bij Capelle. “Dat zou een mooie opening voor mij kunnen zijn, we gaan het zien.”

Zeldenrust is één van de geduchte concurrenten voorin bij Rijnsburgse Boys. Vindt Kariouh dat hij hoort te spelen of moet hij nog naar het niveau als basisspeler toewerken? “Jullie zien het zelf ook: Zeldenrust scoort elke wedstrijd. Het is heel moeilijk om zo iemand uit de basis te spelen. We hebben gewoon heel goede spelers. Een concurrentiestrijd is altijd goed om te hebben, dat maakt je als speler beter. Soms win je de concurrentiestrijd en soms verlies je ‘m.”

Toch merkt Kariouh wel dat hij een betere speler is geworden. “Dit is toch een ander niveau dan waar ik vandaan kwam”, doelt de rechtspoot op de Vierde Divisie. “Ik zie zeker een stijgende lijn en ontwikkeling bij mezelf.”

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Rijnsburgse Boys legt HBS-aanvaller Kariouh vast
Check ook: Leliveld (Rijnsburgse Boys): ‘Een heel duidelijke conclusie vandaag’

POPULAIRE BERICHTEN