Katwijk heeft zaterdag zijn vijfde competitiezege op rij geboekt. Op bezoek bij Excelsior Maassluis werd door de ploeg van Anthony Correia met 1-2 gewonnen. De Katwijkse goals kwamen van Ruben Doesburg, al enige tijd de man in vorm bij de oranjehemden.

Voor het tweede weekend op rij deed Katwijk Sportpark Dijkpolder aan. Na eerst Jong Sparta (0-2) te hebben verslagen, was de nu de eigenlijke bespeler van het complex de opponent.

Driemaal is scheepsrecht
Katwijk kreeg al in de openingsfase kansen via Des Kunst en Ruben Doesburg, maar driemaal was uiteindelijk scheepsrecht. Doesburg strafte in de negentiende minuut een verdedigingsfout van Excelsior Maassluis af: 0-1.

Op slag van rust volgde ook nummer twee. Doesburg werd bediend door Sietse Brandsma en verschalkte goalie Tobias van der Kleij opnieuw. Zo was Doesburg in alle opzichten de man van de eerste helft, want tussen zijn treffers door had hij ook nog een 1-op-1 gemist.

Katwijk houdt stand
In het tweede bedrijf kwam Maassluis na 56 minuten terug in de wedstrijd, toen Bram Wennekers de 1-2 op het scorebord bracht. Katwijk diende te overleven en slaagde daarin ook met dank aan Jean-Paul van Leeuwen. De goalie verzorgde tegen zijn oude club in de 72e minuut een goede redding op een inzet van Vincent Schippers.

Excelsior Maassluis – Katwijk 1-2 (0-2)
Goals: Ruben Doesburg (2)