Katwijk en Noordwijk hebben zaterdagmiddag een nederlaag voor eigen publiek geleden. De oranjehemden werden verrast door Scheveningen (0-2), terwijl hemelsbreed een aantal kilometer verderop Kozakken Boys met de volle buit vertrok: 1-2.

Katwijk is niet in allerbeste doen en slikte de derde nederlaag in vier wedstrijden. Uitgerekend Scheveningen, dat al sinds eind november niet meer had gewonnen, pakte drie punten op de Krom.

Het elftal van Anthony Correia kwam er de eerste helft nauwelijks doorheen tegen het compacte Scheveningen, dat in de 26e minuut aan de leiding kwam via Ian van Baalen. Toen het direct na rust ook nog 0-2 werd via Kevin Gomez Nieto (volgend seizoen FC Rijnvogels) zakte de thuisploeg helemaal ver weg.

“Hetgeen wat we bij Katwijk altijd horen te doen, strijden als team, zat er vandaag niet in. Een sombere dag”, stelde Joey Ravensbergen na afloop.

Kozakken Boys slaat toe in eerste helft
Na een gelijkopgaand begin nam Kozakken Boys in de 25e minuut de leiding op de Duinwetering. Noordwijk-goalie Lars Jansen zat niet lekker bij een afstandsschot van Coen Maertzdorf: 0-1. Op slag van rust liepen de Brabanders ook nog uit naar 0-2 door een treffer van Kevin Rook.

De opdracht was daarmee loodzwaar geworden voor Noordwijk, dat in de 52e minuut wel hernieuwd geloof kreeg. Ruben Marbus maakte de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij voor de thuisploeg.

Katwijk – Scheveningen 0-2 (0-1)

Noordwijk – Kozakken Boys 1-2 (0-2)
Goal: Ruben Marbus