Katwijk en Quick Boys hebben zaterdag allebei een nipte nederlaag tegen een Keuken Kampioen Divisie-club geleden. Jong AZ en De Graafschap waren met 3-2 te sterk.

Quick Boys ging op bezoek in Doetinchem bij De Graafschap en leidde halverwege met 1-2. Levi van Duijn schoot een rebound binnen en na de gelijkmaker van de Superboeren zorgde Tyrone Owusu voor een hernieuwde Katwijkse voorsprong.

Na rust poetste De Graafschap zijn achterstand weg en won het uiteindelijk met 3-2. Voor Quick Boys was het de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding, na de zege op GVV Unitas (2-0). Voor de selectie van Thomas Duivenvoorden zit blok één er nu op, over zestien dagen volgt de start van blok twee.

Prima begin
Katwijk speelde zijn eerste oefenwedstrijd en kreeg Jong AZ op bezoek. De ploeg van Anthony Correia kende een uitstekende start en leidde na 25 minuten met 2-0 door twee goals van Tim Freriks. Halverwege was het echter alweer 2-2 en diep in de tweede helft maakten de Alkmaarders ook de 2-3.

Zo’n tien minuten daarvoor had doelman Mark de Vries nog een penalty van Jong AZ gestopt.

De Graafschap – Quick Boys 3-2 (1-2)
Goals: Levi van Duijn, Tyrone Owusu

Katwijk – Jong AZ 2-3 (2-2)
Goals: Tim Freriks (2)

Check ook: Voorbereidingen van onze regioclubs uitkomend op Divisie-niveau op een rij