Twee talenten van Nieuwkoop maken na dit seizoen de overstap naar Katwijk. Noë Esselink en Sam van der Hoorn hebben zich in de kijker gespeeld van de oranjehemden.

De 19-jarige Van der Hoorn is een linksbenige middenvelder en de 18-jarige Esselink een verdediger. De twee doen komende zomer de gehele voorbereiding met het eerste elftal mee en gaan daarna deel uitmaken van een ‘talentenpool’ die afwisselend met de A-selectie en de O23 traint.

Esselink en Van der Hoorn kenden vorig jaar met Nieuwkoop een historisch seizoen. De club pakte de dubbel door het kampioenschap in de Derde Klasse en de Districtsbeker te winnen.

‘Goede mentaliteit’
Technisch manager Cees Bruinink hoopt de Nieuwkopers over een aantal jaar in de hoofdmacht te zien. “Ze beschikken over specifieke kwaliteiten en we hopen dat zij zich bij ons verder zullen ontwikkelen. Daarnaast hebben beide spelers een goede mentaliteit, waardoor we enorm veel potentie zien”, vertelt hij op de clubsite.

“Net als enkele andere talenten uit onze O23-selectie zullen zij mee gaan draaien in een talentenpool, waardoor ze steeds meer bij het eerste elftal betrokken zullen worden. Finn Janmaat, sinds dit seizoen basisspeler in het eerste elftal van VV Katwijk, heeft bij ons eerder al deze specifieke weg afgelegd. Hij is dan ook een mooi voorbeeld voor al onze talentvolle spelers.”

Foto: Katwijk

Lees ook: VIDB Café #12: Kay Blokland en Cees Bruinink (Katwijk)

POPULAIRE BERICHTEN