De Katwijkse derby is zaterdagmiddag op zeer overtuigende wijze een prooi geworden voor vv Katwijk. De oranjehemden zegevierden op Nieuw Zuid met 1-3 na een flitsende openingsfase. Robbert Susan, Kilian van Mil en Ahmed El Azzouti tekenden in de eerste 25 minuten voor de Katwijk-doelpunten. Quick Boys-aanvaller Youssef El Kachati deed pas vlak voor tijd wat terug namens de thuisploeg.

Bij Quick Boys had men veel van de derby verwacht, maar eigenlijk was de wedstrijd binnen een zucht en een vloek al beslist. Katwijk vloog uit de startblokken en nam via een kopbal van Susan in de zesde minuut de leiding: 0-1. Tien minuten later zorgde Van Mil voor een verdubbeling van de score (0-2).

Na ruim een kwartier spelen stond Quick Boys voor een loodzware opgave, maar die werd niet veel later nog groter. In de 23e minuut tekende El Azzouti voor de 0-3. Katwijk was heer en meester op Nieuw Zuid en liep voor rust zelfs nog bijna uit naar 0-4. Een inzet van El Azzouti teisterde de onderkant van de lat en caramboleerde vervolgens terug het veld in.

Quick Boys-trainer Edwin Grünholz wisselde in de rust driemaal en gedurende het tweede bedrijf nog tweemaal, maar het mocht niet baten. Quick Boys maakte diep in de tweede helft de 1-3, maar die treffer kwam te laat om nog echt voor spanning te zorgen. Daardoor kleurt de gemeente Katwijk de komende maanden oranje.

Quick Boys – Katwijk 0-3 (0-3)
Goal Quick Boys: El Kachati. Goals: Katwijk. Susan, Van Mil, El Azzouti