Katwijk heeft dinsdagavond de driepunter op Jong Almere City veiliggesteld. De Katwijkers trokken in het restant van het gestaakte duel de 0-1-voorsprong over de streep. Het duel uit de tweede speelronde van de Betnations Divisie werd zaterdag in de zeventigste minuut gestaakt vanwege onweer.

De beslissing om er definitief mee op te houden, werd 3,5 dag geleden niet heel prettig ontvangen in het kamp van de oranjehemden. Nu moesten spelers en staf op een doordeweekse dag naar Almere voor twintig minuten voetbal.

Katwijk wist niettemin wat het te doen stond: in ieder geval de marge van één behouden. Jong Almere tekende drie minuten na de hervatting voor het eerste beetje dreiging, maar schoot over. Aan de overzijde liet Matthijs Hardijk zich gelden. Zijn individuele actie werd echter gestopt door doelman Joël van der Wilt.

Het bleek wel het laatste wapenfeitje van Katwijk. Jong Almere voerde de boventoon in de slotfase en bleef pompen richting het doel van Jean-Paul van Leeuwen. Die opportunistische speelwijze leverde uiteindelijk niets op voor de Almeerders. Katwijk hield soeverein stand en haalde opgelucht adem na het laatste fluitsignaal. Zodoende werd het doelpunt van Robbert Susan van zaterdag goud waard in de vorm van drie punten.

Jong Almere City – Katwijk 0-1 (0-1)
Goal: Robbert Susan

Archieffoto: Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN