Een boegbeeld zwaait over een halfjaar af. Robbert Susan stopt na dit seizoen met voetballen, zo heeft vv Katwijk vrijdagavond bekendgemaakt. Susan speelt sinds 2011 op de Krom en pakte met de oranjehemden liefst vier algehele amateurtitels. In totaal werd hij vijfmaal kampioen met Katwijk.

Susan gaf eerder deze maand al aan dat hij in de winterstop de knoop zou doorhakken, na overleg met technisch manager Cees Bruinink. Op de clubsite licht hij zijn beslissing toe. “Ik heb er de laatste weken en zelfs maanden erg goed over nagedacht en heb nu mijn definitieve besluit genomen om aan het eind van dit seizoen te stoppen met mijn actieve voetbalcarrière”, vertelt hij.

“Dit besluit gaat natuurlijk niet over één nacht ijs, en eerder heb ik dit al overwogen omdat ik er privé enorm veel moet doen om topfit te blijven. Echter, omdat ik nog zo van het spelletje genoot, en na de indrukwekkende actie van onze geweldige supporters, besloot ik om toch nog door te gaan. Na dit seizoen is het echt genoeg geweest en wil ik mij gaan richten op een mooie trainerscarrière; naast dat ik dan tot september lekker de tijd neem om meer bij mijn gezin te zijn.”

Vertrek naar FC Rijnvogels
Susan kwam in 2011 van Voorschoten ’97 naar Katwijk en het had niet veel gescheeld of het was bij één seizoen in het oranje-zwart gebleven. De Leidenaar speelde nauwelijks in zijn eerste seizoen en kondigde daarom aan naar FC Rijnvogels te verhuizen. In de loop van het jaar begon Susan toch te spelen en herzag hij zijn beslissing om de Krom te verlaten. En de rest is natuurlijk geschiedenis.

In 2013 veroverde Susan met Katwijk zijn eerste ster. Het was een hoogtepunt die gevolgd werd door een enorm dieptepunt. In mei 2014 degradeerde Katwijk uit de toenmalige Topklasse.

De oranjehemden wisten vervolgens direct orde op zaken te stellen. Katwijk veroverde in het voorjaar van 2015 het kampioenschap in de Hoofdklasse B en keerde terug op het hoogste amateurniveau. In de jaren daarna eindigden de Katwijkers altijd hoog op de ranglijst.

Rechtstreeks duel om de titel in Werkendam
De ultieme ontknoping was in 2018 een rechtstreeks duel om het kampioenschap tussen Kozakken Boys en Katwijk. Op een snikhete dag in Werkendam werd het op de slotdag 0-0 en veroverde de captain met Katwijk een nieuwe algehele amateurtitel.

Daarmee was het succes nog niet gedaan. In de seizoenen 21/22 en 22/23 pakten de Krombewoners opnieuw de titel en voerden ze een huzarenstukje op. Als eerste ploeg ooit prolongeerde Katwijk het kampioenschap in de Tweede Divisie.

Operatie in januari
Na de winterstop begint Susan aan zijn afscheidstournee op de velden. De captain kan overigens niet direct in actie komen. Susan brak vorige week tegen Almere City (1-2) zijn ellepijp en moet begin januari een operatie ondergaan. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe lang het herstel zal duren, maar op een rentree in januari wordt niet gerekend.

Na zijn afscheid als actief voetballer gaat Susan deel uitmaken van de technische staf. “Ik zal mijn stage voor de trainingscursus bij VV Katwijk gaan afwerken en ik ben blij dat de club mij hiervoor de ruimte gaat geven. Daarnaast ben ik ontzettend blij dat ik zo als onderdeel van de technische staf bij onze geweldige selectie en club betrokken zal blijven”, vertelt de linkspoot.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Susan breekt ellepijp en ondergaat operatie in januari

POPULAIRE BERICHTEN