Katwijk en Rijnsburgse Boys hebben zaterdag uitzeges geboekt. Katwijk zegevierde in Werkendam met 1-2 bij Kozakken Boys, terwijl Rijnsburgse Boys in Veenendaal GVVV over de knie legde: 1-4.

Halverwege zag het er ‘zonnig’ uit voor Katwijk. De regerend kampioen leidde met 0-2. Sietse Brandsma opende in de 31e minuut koppend de score, waarna Matthijs Hardijk tien minuten later op bekeken wijze de marge verdubbelde.

In de tweede helft liet Katwijk – met name via invaller Jaymillio Pinas – de kansen onbenut om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Daardoor werd het in de slotfase nog spannend: zes minuten voor tijd maakte Mario Bilate namelijk de 1-2. Verder liet Katwijk het niet komen, waardoor de ploeg van Anthony Correia met nu tien uit vier zijn ongeslagen status behield.

Hoofdrol voor Zeldenrust
Man van de wedstrijd bij GVVV – Rijnsburgse Boys was zonder twijfel Furhgill Zeldenrust. De aanvaller miste na een kwartier spelen een strafschop, maar herstelde zich vijf minuten later door op aangeven van Bram de Bruin alsnog de score te openen: 0-1. Laatstgenoemde had ook de penalty ‘versierd’.

Na ruim een uur spelen werd het 0-2 en ditmaal was Zeldenrust de aangever. Zijn assist werd door Bram Ros binnengekopt. De beslissing van de wedstrijd volgde niet kort erna: Delano Asante serveerde de specialiteit van het huis door na een rush voor de 0-3 te tekenen. Een kwartier voor tijd deed GVVV iets terug via Ilias Latif, maar het slotakkoord werd – hoe kan het ook anders – verzorgd door Zeldenrust.

Kozakken Boys – Katwijk 1-2 (0-2)
Goals: Sietse Brandsma, Matthijs Hardijk

GVVV – Rijnsburgse Boys 1-4 (0-1)
Goals: Furhgill Zeldenrust (2), Delano Asante, Bram Ros