Een zeer boeiende en vooral spannende editie tussen Katwijk en Rijnsburgse Boys is zaterdagmiddag in 2-2 geëindigd. De Rijnsburgers leken in overtal (rood Kay Blokland) op weg naar de zege, maar de thuisploeg vocht zich via captain Robbert Susan naast de gemeentegenoot. Daardoor veranderde er niets in de top drie van de Jack’s League, want ook AFC speelde gelijk: 0-0 tegen FC Lisse.

Eerder dit seizoen werd het op Sportpark Middelmors 4-0, een stand die al bij rust was bereikt. Ditmaal deed Rijnsburgse Boys opnieuw snel zaken. Al na drie minuten opende Jeroen Spruijt de score. Hij kreeg de bal van doelman Jean Paul van Leeuwen zo in zijn voeten geschoten en bracht ‘m met een lob in het lege doel: 0-1.

Na zestien minuten werd het ook 0-2. Dani van der Moot rondde een aanval over rechts bijzonder stilistisch af met een lobje in de verre hoek. Het was een verdiende voorsprong voor Rijnsburgse Boys, dat scherper en feller oogde.

Aansluiting via Freriks
Katwijk zat niet lekker in de wedstrijd, maar kreeg toch kansen. Des Kunst punterde van dichtbij recht in de handen van goalie Wesley Zonneveld, die later ook Mukthar Suleiman stuitte in de korte hoek ten koste van de buitenkant van de paal. Toch werd het op slag van rust 1-2. Tim Freriks pegelde de bal schitterend in de verre kruising.

Halverwege greep Katwijk-trainer Anthony Correia in met een dubbele wissel. Hij offerde de linkerflank op (Suleiman en Joey Ravensbergen) en bracht Kilian van Mil en Paul Kok. Met hernieuwde energie begon de regerend kampioen aan de tweede helft en een fase van druk volgde.

Susan jaagt de 2-2 binnen
De gelijkmaker bleef in die fase uit. Toen Kay Blokland daarna in de 61e minuut de doorgebroken Delano Asante naar de grond werkte en met rood mocht inrukken, leken de kansen van Katwijk op een resultaat drastisch te dalen. Rijnsburgse Boys weigerde echter de genadeklap uit te delen en kreeg de rekening gepresenteerd. Ondanks het numerieke ondertal bleef Katwijk enthousiast de aanval zoeken. In de 78e minuut liet wie anders dan Susan de Krom ontploffen. Hij schoot van een meter of twintig hard de 2-2 tegen de touwen.

In de slotfase maakte Katwijk ook nog jacht op de 3-2, maar die bleef uit.

Katwijk – Rijnsburgse Boys 2-2 (1-2)
Goals: Tim Freriks, Robbert Susan (Katwijk), Jeroen Spruijt, Dani van der Moot (Rijnsburgse Boys)