Katwijk heeft Paul Kok en Matthijs Hardijk langer aan zich bonden. De contracten van het tweetal zijn met een jaar verlengd.

Kok kwam in de zomer van 2020 over van Kon. HFC en geldt als een belangrijke kracht voor de oranjehemden. De oud-prof kan centraal achterin en als linksback uitstekend uit de voeten. Kok werd al tweemaal kampioen met Katwijk.

De 29-jarige Noord-Hollander speelde eerder ook bij Telstar, AZ, FC Volendam en kortstondig in Tsjechië.

‘Echte persoonlijkheid’
Technisch manager Cees Bruinink is in meerdere opzichten content met de inbreng van Kok. “Afgelopen zomer zijn we Raoul Esseboom als ervaren persoonlijkheid in de selectie kwijtgeraakt en komende zomer zal onze aanvoerder Robbert Susan gaan stoppen. We zijn dus heel blij dat de ervaren Paul er nog een jaar aan vastplakt bij de club. Paul is een echte persoonlijkheid die zeer geliefd is bij zijn medespelers en supporters. Naast zijn leiderschapskwaliteiten is hij een moderne verdediger die een belangrijke rol in het elftal vervult.”

Hardijk is bezig aan zijn eerste seizoen op de Krom. Zijn eerste halfjaar verliep met ups en downs. Mede door een blessure opgelopen in de voorbereiding liep hij een periode achter de feiten aan. Hardijk wordt veelal gebracht vanaf de bank, maar had als invaller wel al zijn waarde. Zo maakte hij de winnende op bezoek bij zijn oude club HHC Hardenberg (1-2).

Stijgende lijn doortrekken
De 26-jarige Hardijk hoopt voor de tweede seizoenshelft op een groter aandeel, zo vertelt hij op de clubsite. “Met de verhuizing naar Amsterdam en mijn nieuwe baan en club moest ik even mijn ritme vinden. Met kleine blessures ontbrak ik daardoor een paar keer en moest ik nadat ik weer fit was even op de bank plaats nemen, mede omdat het elftal bleef winnen. Gelukkig kon ik daarna richting de winterstop steeds belangrijker voor de ploeg worden . Ik hoop nu fit te blijven en mijn spel van de laatste wedstrijden na de winterstop en volgend seizoen verder door te trekken.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Steekderby FC Lisse – Katwijk afgelast
Check ook: Mart Vergouwen veroordeelt daders busincident na Katwijk – Almere City 

POPULAIRE BERICHTEN