Rick van der Meer en Ruben Doesburg blijven in ieder geval tot medio 2026 voor Katwijk actief. De aflopende contracten van het tweetal zijn met twee jaar verlengd, zo hebben de Krombewoners vrijdagavond bekendgemaakt.

Van der Meer (26) kwam in de zomer van 2019 over van Jong FC Utrecht en werd sindsdien tweemaal algeheel kampioen met Katwijk. De rechtspoot kan zowel op het middenveld als centraal achterin uit de voeten en geldt als een vaste waarde in het elftal van Antony Correia. Midweeks maakte hij tegen TEC (5-0) met een fraaie vrije trap zijn eerste treffer van het seizoen.

Ook Doesburg (25) was tegen TEC voor het eerst doeltreffend, het betekende zijn eerste goal in dienst van Katwijk. De Noord-Hollander maakte afgelopen zomer de overstap vanuit ADO ’20, waarmee hij kampioen van de Derde Divisie Zondag was geworden.

Ook multifunctioneel
Bij zijn nieuwe club kende hij door een blessure een valse start, maar de laatste weken maakt de Beverwijker een sterke indruk. Ook Doesburg mag als een multifunctionele speler worden beschouwd. Hij kon voorin op beide flanken uit de voeten en ook als wingback. Doesburg begon bij ADO ’20 als centrale verdediger, werd daarna rechtsback en eindigde als rechtsbuiten.

Vorige week legde Katwijk ook al Finn Janmaat tot medio 2026 vast. Daarmee staat het aantal verlengingen in het lopende seizoen op drie.

Archieffoto: Orange Pictures

Check ook: Katwijk en Quick Boys zaterdagavond laat in de koker voor loting tweede ronde

POPULAIRE BERICHTEN