VV Katwijk is druk in de weer om de selectie ook voor volgend seizoen op peil te houden. Vanavond werd bekend dat Michiel van Dam, Donny van Oijen en Richard de Groot hun contract met een jaar hebben verlengd. De club brak zelfs, vanwege interesse van ’twee goede bvo’s’, het contract van topscorer Marciano Mengerink open met twee seizoenen.

,,Normaliter verlengen we met één seizoen, maar voor Marciano hebben we een uitzondering gemaakt”, vertelt technisch manager Cees Bruinink. Vorig seizoen werd hetzelfde gedaan voor Robbert Susan. Bruinink toonde ook zijn tevredenheid over het binden van de andere drie. ,,Van Dam en Van Oijen spelen al lang voor Katwijk. Hun aanblijven is goed voor de continuïteit. En Richard is een heel talentvolle doelman.”

In het kielzog
Van Dam speelt sinds 2009 voor Katwijk, Van Oijen streek een jaar later neer op de Krom. Mengerink kwam anderhalf jaar geleden in het kielzog van trainer Dick Schreuder mee van het Engelse Barnet. Hij is met twaalf goals topscorer van de zaterdagse Topklasse.

De Groot kwam op latere leeftijd in de jeugdopleiding van Katwijk terecht en maakte, toen Atam Koroglu van verplichte vakantie genoot, zijn debuut op het hoogste amateurniveau.

Eerder werd al bekend dat de nieuwkomers Bennie van Noord, Steven Sanchez Angulo en Mark de Loor ook volgend seizoen op de Krom te bewonderen zijn. Coach Schreuder verlengde eveneens zijn contract.

Selectie Katwijk 2016-2017

Nieuw: Mike van den Ban (Kon. HFC)

Blijft: Dick Schreuder (coach), Bennie van Noord, Steven Sanchez Angulo, Mark de Loor, Michiel van Dam, Donny van Oijen, Richard de Groot, Marciano Mengerink

Vertrekt: Johan Plat (per direct gestopt), Jeffrey Jongeneelen, Kevin Sterling

Foto: Aad de Winter

POPULAIRE BERICHTEN