Katwijk is zaterdag tegen de vierde nederlaag van het seizoen aangelopen. De Katwijkers gingen in Werkendam met 3-1 onderuit bij Kozakken Boys. Rijnsburgse Boys liep op de valreep een zege mis in Spakenburg.

Katwijk kende in Noord-Brabant een slechte start. Na acht minuten zorgde Stout voor de 1-0 en ruim een kwartier later werd het zelfs 2-0 door Vermeulen. Tim Freriks bracht met zijn goal in de 31e minuut de hoop bij Katwijk terug.

Het geloof op een goed resultaat kreeg na tien minuten in het tweede bedrijf een flinke knauw. Kay Blokland ontving rood, waardoor Katwijk met tien man verder moest. In ondertal slaagden de oranjehemden er niet meer in langszij te komen. Sterker nog, tien minuten voor tijd liep Kozakken Boys nog uit naar 3-1.

Domper voor de Uien
Rijnsburgse Boys leek op weg naar een driepunter op de blauwe kant van de Westmaat, maar incasseerde in de 93e minuut de gelijkmaker van Spakenburg: 1-1. Dat was een teleurstellende uitkomst, vooral omdat de Uien vanaf de 23e minuut met een man meer speelden.

De man in vorm, Furghill Zeldenrust, zorgde in de 71e minuut voor de openingstreffer en dat had gezien het numerieke overtal genoeg moeten zijn om met drie punten terug naar Rijnsburg af te reizen. De tien van Spakenburg kwamen via Robin Eindhoven diep in blessuretijd echter nog op gelijke hoogte.

Kozakken Boys – Katwijk 3-1 (2-1)
Goal: Freriks

Spakenburg – Rijnsburgse Boys 1-1 (0-0)
Goal: Zeldenrust