Katwijk is voor het tweede seizoen op rij aangelopen tegen een nederlaag op bezoek bij Excelsior Maassluis. De ploeg van Anthony Correia verloor zaterdagmiddag met 3-2, waardoor Katwijk zijn kansen op de eerste periodetitel in ieder geval zag vervliegen.

De Krombewoners reisden af naar Maassluis in een poging revanche te nemen voor de verloren ‘kampioenswedstrijd’. Op 21 mei hadden de oranjehemden bij winst in de 31e speelronde de titel opgeëist, maar verloren ze met 1-0. Omdat De Treffers later die dag won van Jong Sparta, kon het feest op de Krom alsnog losbarsten.

Ditmaal kwamen de Katwijkers snel op voorsprong, in de vijftiende minuut via Ahmed el Azzouti. Dat was op dat moment verdiend: Maassluis was het eerste halfuur onderliggend, maar stelde toch orde op zaken. Tussen minuut 31 en 37 sloeg de thuisploeg tweemaal toe.

Katwijk liet het er niet bij zitten en kwam via Tim Freriks op slag van rust langszij. In de tweede helft kon het beide kanten op. Katwijk dacht de 2-3 te maken, maar El Azzouti werd gestuit door doelman Boks. Aan de overzijde was het in de 80e minuut raak voor Excelsior Maassluis: 3-2. Robbert Susan kreeg nog een goede kans op de 3-3, maar die viel niet.

Zege in Oostzaan
Noordwijk slaagde er wel in een uitwedstrijd te winnen. Op bezoek bij hekkensluiter OFC zegevierde de ploeg van Kees Zethof met 1-2. Na een doelpuntloze eerste helft kwam de thuisploeg na 66 minuten op 1-0. Het antwoord van Noordwijk liet niet lang op zich wachten. Vijf minuten later tekende Emiel Wendt voor de gelijkmaker.

De Noordwijkers eisten in de slotfase ook nog de volle buit op, via opnieuw Wendt. De captain reageerde attent op de rebound die ontstond na een inzet op het aluminium van El Yaakoubi.

Excelsior Maassluis – Katwijk 3-2 (2-2)
Goals: El Azzouti, Freriks

OFC – Noordwijk 1-2 ( 0-0)
Goals: Wendt (2)

Check ook: FC Rijnvogels wint opnieuw en nadert koppositie tot op twee punten, remise voor Ter Leede