Katwijk heeft dinsdagavond met speels gemak de derby tegen FC Lisse gewonnen. Het werd op Ter Specke 1-5 voor de ploeg van Anthony Correia.

Na twee afgelastingen door hevige regenval was driemaal nu scheepsrecht voor de streekderby, die binnen een minuut een goal opleverde. Een afvallende bal viel voor de voeten van Des Kunst, die simpel binnenschoof: 0-1.

Katwijk loopt vlot uit
Niet veel later werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd, nadat rookbommen het zicht op Ter Specke volledig hadden weggenomen. Na de hervatting liep Katwijk vlot uit naar 0-2. Finn Janmaat werd vrijgespeeld en had alle ruimte om uit te halen. Het schot van de linkspoot caramboleerde, aangeraakt door een Lisse-been, achter goalie Joost Meendering.

Katwijk toonde zich efficiënt, want ook de derde kans viel binnen. Een voorzet van Ruben Doesburg werd tot doelpunt gepromoveerd Joey Ravensbergen: 0-3.

Vervolgens wist FC Lisse zich wat op te richten. Jaap Zwetsloot kreeg een grote kopkans, maar wist van dicht bij niet af te werken. Dat laatste lukte Max Hudepohl in de 42 minuut wél, na een voorzet vanaf de rechterkant van Nerivio Kasanwirjo: 1-3.

Kansen voor beide doelen
In blessuretijd kregen beide ploegen nog een kans. Enzo Stroo kwam een teenlengte tekort om bij de tweede paal binnen te lopen. Vervolgens schoot Doesburg 1-op-1 met Meendering naast.

Direct na rust besliste Katwijk het duel. In de 47e minuut schoot Rick van der Meer een vrije trap schitterend in de winkelhaak. In het vervolg waren er nog voldoende mogelijkheden, waarvan het leeuwendeel voor Katwijk, maar het leek bij 1-4 te blijven. Dat was echter buiten Jaymillio Pinas gerekend. De invaller zorgde kort voor tijd via de binnenkant van de paal voor de 1-5.

FC Lisse – Katwijk 1-4 (0-3)
1. Des Kunst 0-1
25. Finn Janmaat 0-2
31. Joey Ravensbergen 0-3
42. Max Hudepohl 1-3
47. Rick van der Meer 1-4
89. Jaymillio Pinas 1-5

Foto: Kees Jonker

Bekijk ook: Van der Meer (Katwijk): ‘Drie keer is scheepsrecht’
Check ook: Bekijk nu vijf samenvattingen van afgelopen weekend

POPULAIRE BERICHTEN