Verrassend nieuws vanaf de Krom. Kay Blokland stopt na dit seizoen met voetballen. Katwijk verleent medewerking aan het verzoek van de verdediger om zijn doorlopende contract na dit seizoen te ontbinden.

De 30-jarige Blokland keerde vorige week terug van zijn wereldreis van ruim tweeënhalve maand en kreeg buiten de landsgrenzen de bevestiging dat hij zijn prioriteiten buiten het voetbal wil gaan leggen. De rechtspoot had een lange reis al lang op zijn lijstje staan en kreeg zodoende toestemming van technisch manager Cees Bruinink om tijdens het seizoen naar Zuid-Amerika te vertrekken.

“Tijdens mijn wereldreis heb ik de definitieve beslissing genomen om andere dingen in het leven  op te pakken en niet meer de verplichtingen van het voetbal te willen hebben”, legt Blokland uit op de clubsite. “Dit heb ik dan ook twee weken terug vanuit Mexico in vertrouwen aan Cees Bruinink laten weten, samen met mijn aankondiging om helemaal te gaan stoppen met voetballen. Het was ook nooit een optie om ergens anders of lager te gaan spelen. Het was doorgaan bij Katwijk of helemaal stoppen.”

‘Motivatie mist’
Blokland heeft naar eigen zeggen niet meer het heilige vuur. “Sinds de coronaperiode merk ik dat ik mezelf steeds moeilijker kan opladen voor de voorbereidingen van steeds een nieuw seizoen. Met VV Katwijk ben ik nu drie keer kampioen van de Tweede Divisie geworden en heb ik gemerkt dat ik steeds meer de motivatie mis om door te gaan met voetballen in het algemeen.”

Al lange tijd is Blokland een sterkhouder achterin bij de oranjehemden. De huidige reserve-captain speelde vanaf zijn tiende in de jeugdopleiding van Feyenoord en vervolgens vanaf zijn achttiende vier seizoenen voor Capelle. Daarna streek hij neer in en bij Katwijk, waar hij een van de langstzittende spelers in de selectie is. Blokland veroverd met de Krombewoners de algehele amateurtitel in 2018, 2022 en 2023.

Bruinink laat weten teleurgesteld te zijn, maar het verzoek van Blokland wel te in willigen. “We balen natuurlijk ontzettend van de beslissing van Kay. Naast onze unieke aanvoerder Robbert Susan, die aan het einde van het seizoen stopt, verlaat nu ook onze tweede aanvoerder en ervaren kracht de club. Kay paste perfect bij onze club en heeft zich als voetballer bij VV Katwijk enorm ontwikkeld en is daardoor voor de ploeg heel belangrijk geweest. We zullen Kay daarom vanzelfsprekend ontzettend gaan missen, maar we respecteren zijn weloverwogen beslissing.  Met VV Katwijk gaan we verder werken aan een mooie toekomst. Ook volgend seizoen zullen we weer een prima ambitieuze selectie hebben, waarbij we erop vertrouwen dat ook Kay goed vervangen zal gaan worden.”

Headerfoto: Orange Pictures
Foto in artikel: Kees Jonker

Lees ook: Blokland aantal maanden op wereldreis: ‘Ga iets doen wat ik nooit ga vergeten’

POPULAIRE BERICHTEN