Katwijk blijft maar winnen. De Krombewoners boekten zaterdagmiddag de achtste zege in een officieel duel op rij. Op bezoek bij HHC Hardenberg eindigde het in 1-2. Matthijs Hardijk werd in Overijssel bij zijn oude club de matchwinner.

Sietse Brandsma was de opvallendste man in de openingsfase. Hij maakte na dertien minuten de 0-1 en liet even later een goede kans op 0-2 onbenut.

Katwijk leek met een voorsprong aan de thee te gaan, maar op slag van rust kreeg HHC een penalty. Goalie Jean-Paul van Leeuwen zat nog aan de inzet van Rob van der Leij, maar de bal ging er toch in: 1-1.

Druk opgevoerd, beloning via Hardijk
Na rust kwam Katwijk eerst nog goed weg toen Robbert Susan een bal van de lijn haalde, maar naarmate de tweede helft vorderde, draaiden de bezoekers de duimschroeven aan. HHC-doelman Jorick Maats lag meermaals in de weg, maar moest in de 84e minuut toch het hoofd buigen op een inzet van Hardijk: 1-2. De invaller was na een uur spelen in de ploeg gekomen.

HHC zette nog wel een slotoffensief in, maar Katwijk trok uiteindelijk de zege over de streep. Daardoor kan het met een driepunter op zak toeleven naar de allerlaatste wedstrijd van dit kalenderjaar: donderdag thuis voor de KNVB Beker tegen Almere City.

HHC Hardenberg – Katwijk 1-2 (0-1)
Goals: Sietse Brandsma, Matthijs Hardijk