Na twee jaar laat Allon Koene de Bollenstreek achter zich. Hij gaat terug naar de regio Amsterdam en sluit zich komende zomer aan bij tweedeklasser SDZ. In de loop van volgend seizoen hoopt Koene zijn rentree op het veld te maken. Hij raakte onlangs in Veenendaal zwaar geblesseerd.

Koene liep op 6 april in de uitwedstrijd tegen GVVV in de slotfase een gescheurde achillespees op. Dat was wrang voor de verdediger, die in de tweede minuut van de blessuretijd de gelijkmaker (2-2) voor zijn rekening had genomen. “Het is waardeloos, maar het heeft weinig zin om alleen maar negatief te blijven. Ik heb de knop omgezet en het is belangrijk om positief te blijven richting de toekomst.”

Later balans opmaken
Het is nog onduidelijk wanneer Koene (25) zich weer op het veld mag gaan melden. “Er staat over het algemeen zes tot negen maanden voor. In juni ben ik klaar met mijn vacuümtijd, dan kan ik iets meer de balans gaan opmaken. Ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk weer te kunnen spelen, maar goed herstellen is het allerbelangrijkste.”

‘Als een trainer het niet in je ziet zitten, wordt het lastig. Maar de trainer maakt nu eenmaal de keuzes en die moet je respecteren.’

Zijn zware blessure staat een beetje centraal voor het rampjaar dat FC Lisse heeft. “Het seizoen is niet verlopen zoals we wilden. Vorig jaar hadden we een geweldig seizoen wat leidde tot een mooie plek op de ranglijst. Het zat toen ook vaak een beetje mee: we wonnen veel in de laatste fase. Dit jaar is het allemaal een stuk minder.”

Dat geldt ook persoonlijk voor Koene, die zijn speeltijd drastisch zag afnemen. “Met Raymond Bronkhorst had ik een heel goede band, hij zag het echt in mij zitten. Aan het begin van het seizoen speelde ik onder Richard van Heulen ook nog wel. Daarna kwam Sjaak Polak: een heel directe trainer en onder hem ben ik minder gaan spelen. Als een trainer het niet in je ziet zitten, wordt het lastig. Maar de trainer maakt nu eenmaal de keuzes en die moet je respecteren.”

Warme gevoelens
Niettemin houdt Koene warme gevoelens over aan zijn tijd op Ter Specke. “FC Lisse is een geweldige club. Het team is top en de mensen eromheen ook. Met iedereen kun je lachen of een gezellig gesprek voeren. Het zijn twee mooie jaren geweest. Het is alleen jammer dat het zo eindigt met deze blessure.”

‘Lijfsbehoud wordt heel lastig, maar je weet nooit hoe het loopt.’

Koene had graag een doorstart in de top van het amateurvoetbal gemaakt. “Dat had wel het mooiste geweest. Alleen met deze blessure is dat een lastig verhaal. Sowieso heb ik dit seizoen niet veel gespeeld en ben ik door weinig clubs gezien. Soms moet je een stapje terugdoen om er later weer twee vooruit te maken. Misschien geldt dat ook voor mij.”

Ieder nadeel heb z’n voordeel, zei een bekende Ajacied ooit. Koene: “Ik woon in Amsterdam en voetballen in Amsterdam is nooit verkeerd. Daarnaast ga ik twee keer trainen, hoef ik minder ver te reizen en hou ik daardoor wat tijd over. Zo moet je het ook een beetje bekijken.”

Voor Koene is de focus volledig op zijn herstel. Hoewel hij niet meer in actie zal komen, hoopt hij dat FC Lisse bij zijn vertrek nog altijd tweededivisionist is. “De club verdient het om in de Tweede Divisie te blijven. Lijfsbehoud wordt heel lastig, maar je weet nooit hoe het loopt.”

Foto: FC Lisse

Lees ook: Van Rees ook volgend seizoen speler van Alphense Boys

POPULAIRE BERICHTEN