Dat Boyd Koppe afgelopen dinsdag 90 minuten op de bank bleef bij Foreholte in de Districtsbeker tegen Te Werve mocht de pret niet drukken. De 20-jarige verdediger had de zaterdag daarvoor zijn debuut gemaakt in het eerste tegen het Goudse DONK (1-1). En hoe. De student bewegingstechnologie stal de krantenkoppen. De verdediger vocht talrijke duels uit met oud-Noordwijk-spits Jeroen Borsboom en hield hem lang in bedwang.

De jonge Voorhouter werd in zijn eerste wedstrijd bij de senioren direct voor de leeuwen gegooid zonder dat hij het eigenlijk zelf wist. Tot vlak voor het duel kende hij zijn directe tegenstander niet. “Dat had de trainer expres gedaan”, geeft Koppe toe. Druk maken had dus geen zin. En die keuze van de oefenmeester hielp.

Koppe en Borsboom maakten er een interessante krachtmeting van. Zelfs de scheidsrechter van dienst kwam na afloop naar de Foreholte-verdediger toe. “Hij vond dat wij mooie en eerlijke duels uitvochten. Dat is toch leuk als de scheidsrechter dat tegen je zegt. Ik vond Borsboom ook wel echt één van de beste spitsen waar ik ooit tegen heb gestaan.”

Leeftijdsverschil
Dat juist de oud-Noordwijker de enige treffer voor de thuisploeg maakte, rekende niemand Koppe aan. Hij baalde er zelf wel van. “Bij het doelpunt hield hij mij vast. Maar precies op een manier dat de scheidsrechter het niet kon zien. Dat heeft gewoon met ervaring te maken. Ik ben zelf nog jong met mijn twintig jaar. Hij is volgens mij 32. Borsboom kwam na afloop nog even naar mij toe om te zeggen dat ik een goede pot had gespeeld.”

In de slotminuten maakte Foreholte zelf nog de gelijkmaker uit een strafschop die raak werd geschoten door Sam Lemmers. Daarmee pakten de Voorhouters voor het eerst dit seizoen een punt buitenshuis. “En dat tegen de nummer drie. We mogen niet klagen. Voor mezelf hoop ik dat dit goede begin een vervolg krijgt. Ik hoop nu vooral definitief bij het eerste te komen en uiteindelijk vaker in de basis te staan.”

“Hij duikt na afloop van de wedstrijd ook gezellig de kantine in.”

Koppe speelt voornamelijk nog bij het O23 elftal van de Voorhouters, maar heeft nu aan het grote werk geroken. Na een pittige start, waarin Foreholte drie keer in de week trainde, is de intensiteit ook weer teruggedraaid naar twee. En met een zevende plek in de competitie is de horizontale overstap van zondag naar zaterdag voorlopig redelijk succesvol te noemen, ook voor Koppe.

“Al moet ik zeggen dat er voor mij niet veel veranderd is. Ik heb in de jeugd altijd op zaterdag gespeeld. Uiteindelijk heb ik bij O23 één seizoen op de zondag gevoetbald, maar ben ik nu gewoon weer terug naar de zaterdag. Het is wel iets drukker op die dag nu, maar dat is wel gezellig.”

Een idee wat Foreholte kan betekenen in de Tweede Klasse D heeft Koppe eigenlijk niet. “Dat is voor mij onwijs lastig om in te schatten. Foreholte O23 speelt ook vaak gelijk met het eerste. Ik heb daardoor niet vaak bij het eerste mee kunnen kijken.”

Mario Koswal
De verdediger hoopt dat daar nu verandering in komt en dat hij bij zijn trainer, Mario Koswal, een goede indruk heeft achtergelaten. “Ik vind ‘m wel goed. Hij weet als trainer wat hij wil. Hij wil een bepaald soort voetbal bij Foreholte terugzien en neemt daar de tijd voor. Net zoals voor iedereen op de club. Hij duikt na afloop van de wedstrijd ook gezellig de kantine in. Dat is hier ook belangrijk.”

Foto: Foreholte

Lees ook: Slootweg: ‘Sluit niet uit dat ik hier lang blijf’

POPULAIRE BERICHTEN