Mario Koswal stopt per direct als trainer van Foreholte. De Voorhoutse club wilde eigenlijk de samenwerking na het lopende seizoen beëindigen, maar dat is op verzoek van de coach vervroegd gebeurd.

“Nadat eerder deze maand aan Mario is aangegeven dat het per 30 juni 2024 aflopende contract niet verlengd zou worden, heeft Mario aangegeven het plezier en vertrouwen te missen om het seizoen 2023/2024 tot een goed en succesvol einde te brengen”, meldt Foreholte. Het is nog niet bekend wie Koswal (tijdelijk) zal opvolgen.

Nacompetitie
De 60-jarige Koswal was bezig aan tweede jaar op de Elsgeest. Bij zijn aanstelling waren de Voorhouters net horizontaal overgestapt naar de zaterdag en ging Koswal met een talentvolle, maar ook jonge selectie aan de slag. Vorig seizoen eindigde Foreholte knap als derde en ging het daardoor de nacompetitie voor promotie in. Momenteel staat de ploeg zesde in de Tweede Klasse C.

Iets meer dan een jaar geleden was Koswal een korte periode afwezig bij Foreholte. Hij werd met gezondheidsproblemen opgenomen in het ziekenhuis en miste daardoor de laatste wedstrijden voor de winterstop. Bij de hervatting in januari pakte Koswal zijn taken weer op.

Koswal was voor zijn komst naar Foreholte trainer van hoofdklasser TAC ’90. Eerder werkte hij ook bij onder meer FC Boshuizen. In de jaren negentig was Koswal ook een lange periode actief in de jeugdopleiding van FC Lisse.

Foto: Jan van de Lubbe

Lees ook: Koswal terug langs de lijn bij Foreholte
Check ook: Het vertrouwen is groot bij Koswal: ‘Het gevoel binnen de groep is ook echt goed’

POPULAIRE BERICHTEN