De wedstrijd Kozakken Boys – Katwijk wordt zaterdag op veld 2 van sportpark De Zwaaier gespeeld. Er zijn wel Katwijk-supporters welkom, alleen een buscombi wordt door de Werkendammers niet toegestaan.

Kozakken Boys kreeg op 25 augustus, daags voor de eerste thuiswedstrijd tegen Kon. HFC, te horen dat het hoofdveld was afgekeurd. Inmiddels is er groen licht vanuit de gemeente Altena om de toplaag van het kunstgras te vervangen. In gesprek met AD Rivierenland stelt voorzitter Dick Hoogendoorn dat hij verwacht dat Kozakken Boys op 7 oktober tegen FC Lisse hoe dan ook weer op het hoofdveld kan spelen. Maar mogelijk lukt dat op 23 september tegen ACV al.

Nul op het rekest vanuit de bond
Komende zaterdag komt dus (nog) te vroeg. Om die reden hadden Kozakken Boys en Katwijk bij de KNVB aangevraagd om de onderlinge wedstrijden om te draaien – dus zaterdag op de Krom en in februari op Brabantse bodem – maar er kwam vanuit de KNVB nul op het rekest. “Dat zou competitievervalsing zijn geweest”, legt Katwijk-preses Mart Vergouwen tegen VIDB de verklaring vanuit de bond voor. “Wij zouden dan drie thuiswedstrijden op rij hebben.”

Aanvankelijk was het nog twijfelachtig of Kozakken Boys bij het spelen op veld 2 Katwijk-supporters toe zou laten. In het AD laat Hoogendoorn weten dat fans van de oranjehemden gewoon de reis naar het complex van zijn club mogen maken. “Katwijk is geen risicoclub”, aldus Hoogendoorn. “Alleen staan wij geen buscombi’s toe. Bezoekers kunnen zaterdag aan de kassa een entreebewijs kopen.”

Foto: Sander van Duijn

Lees ook: ‘Hoofdveld van Kozakken Boys blijft afgekeurd’

POPULAIRE BERICHTEN