Katwijk speelt zaterdagavond de topper uit bij De Treffers. De ploeg van Anthony Correia kan bij winst de tweede plaats van de Gelderlanders overnemen. Des Kunst kijkt ook met een schuin oog naar Spakenburg, dat twee keer op rij verloor en nu thuis aantreedt tegen FC Lisse.

“Het gaat er altijd om wie de langste adem heeft”, stelt Kunst. “Wij willen gewoon elke wedstrijd winnen en vernemen wel wat Spakenburg heeft gedaan. Punten pakken is het enige dat ons te doen staat. Het wordt een lastige pot tegen De Treffers. Ze staan niet voor niets tweede.”

Veel goals
Katwijk is zelf in redelijke doen. De Katwijkers wonnen drie van de vier laatste wedstrijden en maakten daarin dertien treffers. “Dat is ook wel eens lekker dat je de kansen afmaakt. Ik denk dat we er afgelopen zaterdag (4-2 tegen ADO ’20, red.) nog meer hadden maken. Zo kun je natuurlijk altijd doorgaan, maar het is lekker dat we veel scoren. Dat helpt natuurlijk wel.”

Met nog negen wedstrijden te gaan, bedraagt de achterstand op Spakenburg tien punten. Kunst is benieuwd of de Spakenburgers stand gaan houden.

“Ik heb veel contact met Kilian van Mil en hoor dus via hem wat er speelt. Ze zeggen dat er geen druk is, maar we weten als geen ander hoe het werkt. Hij heeft het hier zelf ook ervaren, dus ik denk dat we elkaar niets hoeven uit te leggen. Als er op je gejaagd wordt is de spanning heel anders dan bij zelf jagen.”


Beluister hieronder het hele interview met Kunst:


Foto: Orange Pictures

Lees ook: De Vooruitblik #5: met Des Kunst (Katwijk)

POPULAIRE BERICHTEN