Dirk Kuyt is ontslagen als trainer van ADO Den Haag. Dat is donderdagochtend bekend geworden. Aanleiding zijn de teleurstellende resultaten. ADO staat na zestien speelronden zeventiende.

Kuyt werd begin juni aangesteld en had toen nog grote ambities. “Ik zie het als een uitdaging om ADO terug te brengen naar waar het thuis hoort: de Eredivisie en in mijn optiek is dat ook in het linkerrijtje.”

De voormalig international van Oranje kende echter een valse start bij zijn eerste klus als hoofdtrainer: hij verloor de eerste drie wedstrijden. ADO won vervolgens wel van Jong Ajax, dat bleek de eerste van in totaal vier zeges. De laatste vijf duels bleven de Hagenezen zonder zege, waardoor nu is besloten afscheid te nemen van Kuyt.

UPDATE 17:30
Later op de dag kwam Kuyt zelf met een toelichting op social media. “De resultaten waren helaas niet zoals gewenst, maar het respect en vertrouwen zal ik altijd in jullie blijven houden”, vertelt hij onder meer. “Ik hoop dat de club in de toekomst de juiste keuzes zal maken, niet alleen voor de spelers en staf, maar ook voor alle trouwe fans en mensen die ADO Den Haag een warm hart toedragen. De club ADO Den Haag en de supporters verdienen het om terug te keren op het hoogste niveau. Helaas heb ik deze wedstrijd niet gewonnen, maar ik heb er alles aan gedaan om niet te verliezen.”

Foto: Orange Pictures


POPULAIRE BERICHTEN