Een grote verrassing was het voor de buitenwereld: hoewel Marc Langeveld zijn ‘ja-woord’ al had gegeven aan FC Rijnvogels, besloot de middenvelder toch bij zijn huidige club Valken’68 te blijven. Per 10 mei aanstaande krijgt de 25-jarige Katwijker een nieuwe job en dus maakt hij pas op de plaats. ,,Deze baan is voorlopig te druk om drie keer in de week te trainen.”

In zijn oude functie was Langeveld verantwoordelijk als verkoper van Equador rozen bij bloemengroothandel Greenfloor in Rijnsburg. Vanaf volgende week wordt hij daar leidinggevende op de werkvloer. ,,Dat betekent om half 4 ’s ochtends als één van de eersten op werk zijn. En dan ga je ook als een van de laatsten weg. Het kost gewoon meer tijd en ik zal ook in het begin moeten wennen.”

,,Kijk, tegen Arie kan ik wel een keer zeggen dat ik het niet red om te trainen, maar bij FC Rijnvogels is dat anders.”

,,Aan Rijnvogels heb ik aangegeven dat ik me niet voor de volle honderd procent kan inzetten voor de club en dat wil ik niet. Stel dat ik daar een training mis, dan speel ik direct met het tweede mee of zit ik wissel. Dat zou zonde zijn, zeker als je er na twee maanden achter komt dat het toch niet valt te combineren. Dan kan je als speler nergens anders naartoe en voor beide partijen is dat vervelend.”

Blessure
In Valkenburg kan de aanvallende middenvelder makkelijker aan zijn speelminuten komen, verwacht hij. ,,Kijk, tegen Arie (van Duijn en trainer, red.) kan ik wel een keer zeggen dat ik het niet red, maar bij FC Rijnvogels is dat anders. Op dit moment is het ook belangrijk voor mij om te spelen, aangezien ik nog niet zo lang terug ben van een zware knieblessure. Bij Valken waren ze natuurlijk blij dat ik bleef.”

Met de ploeg van trainer Arie van Duijn heeft Langeveld nog kans om de nacompetitie te halen. ,,Promotie naar de Eerste Klasse zou mooi zijn. Daar horen we ook wel thuis, zeker met het team dat er volgend seizoen staat. Maar het wordt wel lastig om die nacompetitie te overleven, want je komt altijd een eersteklasser tegen. En dat zijn geen makkelijke teams om van te winnen.”

,,Misschien dat ik volgend seizoen wél de stap omhoog maak, maar dat hangt volledig af van mijn werk.”

Bij FC Rijnvogels reageerde men begripvol over zijn keuze. ,,Zij hebben er ook niets aan als ik na twee maanden zeg: ‘ik stop ermee’. Werk heeft nu voor het eerst voorrang op voetbal in mijn situatie. Twee jaar geleden was dat anders geweest. Misschien dat ik volgend seizoen wél de stap omhoog maak, maar dat hangt volledig af van mijn werk. Eerst maar eens wennen aan mijn baan.”

Archieffoto: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Jong talent keert na drie seizoenen terug op ’t Duyfrak’

POPULAIRE BERICHTEN