Met zijn twee goals in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels (2-0), vestigde Fernando Lewis zijn naam in de Bollenstreek. Althans, als de voetballer van Quick Boys dat niet allang had gedaan. De 27-jarige Haarlemmer speelde onder andere voor AZ Alkmaar en de laatste drie seizoenen in het shirt van Willem II. Hij was basisspeler tijdens de verloren bekerfinale van de Tilburgers tegen Ajax en kwam in totaal tot negentig eredivisieduels. Voor veel mensen was het daarom een onverwachte transfer. „Maar ik ben niet te goed om hier te willen voetballen’’, spreekt de ex-prof zijn nederigheid uit tegenover het amateurvoetbal. 

Dat is misschien wel ergens te verklaren, want tijdens zijn laatste seizoen bij AZ speelde hij al eens eerder in de Tweede Divisie. Met de Alkmaarders werd hij zelfs kampioen van de Tweede Divisie. „Daarom weet ik ook al wel een beetje hoe het er in deze competitie aan toegaat.’’

Kans
Lewis was geliefd onder de Tilburgse fans, maar raakte in de zomer van 2019 zwaar geblesseerd aan zijn knie en scheurde zijn meniscus af. Nadat hij na een lange revalidatie op de weg terug leek, kwam het coronavirus om de hoek kijken. Na twee seizoenen basisspeler te zijn geweest bij Willem II, wilden de eredivisionist daarna niet meer verder met de Haarlemmer. 

„Ik heb uiteraard eerst gewacht of er nog een profclub voor me kwam’’, bekent Lewis eerlijk. „Daarna heb ik gewoon gekeken naar mijn opties. Jeffrey Ket is een goede vriend van mij, dus die heeft me uiteindelijk een beetje in contact gebracht met Quick Boys.’’

„Ik heb hier de kans gehad om te kunnen trainen, dus dus dan vind ik ook dat ik moet luisteren naar wat zij te bieden hebben’’

„Ik heb hier de kans gehad om te kunnen trainen, dus dan vind ik ook dat ik moet luisteren naar wat zij te bieden hebben. Zodoende heb ik ervoor gekozen om hier voor één seizoen te tekenen. Vooral ook omdat ik mijn plezier weer terug wil krijgen in het spelletje. Maar tot nu toe bevalt het me uitstekend.’’

Maar één ding valt op. Waar Lewis bij AZ en Willem II als rechtsback de flanken bestreek, staat hij bij Quick Boys tot nu toe op drie verschillende posities. Niet als verdediger, maar als aanvaller. Als buitenspeler, op de nummer tien positie en in de spits. 

„Ach ja, ik speel gewoon waar de trainer mij nodig heeft’’, haalt de 27-jarige ex-prof zijn schouders er voor op. „Ik heb voor mijn tijd bij AZ en Willem II ook al in de aanval gespeeld, dus ik weet wel hoe dat moet. Daarnaast kan ik met mijn ervaring wel het een en ander overbrengen op de groep.’’

Type speler
Met Lewis heeft Edwin Grünholz er in ieder geval weer een speler bij met bepaalde kwaliteiten. „Ik ben natuurlijk een bepaald type speler met veel loopvermogen. Ik sta dan wel in de aanval, maar op een gegeven moment kom ik ook het middenveld in. Daardoor dwing ik een verdediger om keuzes te maken. Daarnaast heb ik gewoon een enorme drive richting de goal.’’

Grünholz bouwt zo meer en meer aan een elftal waarbij je kan zien dat het echt van hem is. Daar is de aanvaller er misschien ook wel één van, al ziet de Haarlemmer dat zelf niet zo specifiek. „De trainer bepaalt natuurlijk wel wie hij binnenhaalt, maar uiteindelijk zijn er nog genoeg andere spelers en moet ik het ook laten zien. Gelukkig heb ik tegen IJsselmeervogels mijn kwaliteiten getoond en twee keer kunnen scoren’’, sluit Lewis af.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Ondanks verdeeldheid binnen het topamateurvoetbal rolt de bal dit weekend ‘gewoon’


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN