Cees Verburg was er al een tijdje mee bezig. Zijn FC Lisse moest en zou de titel pakken bij het eerste VIDB Zaaltoernooi. Lisse is bij uitstek de zaalvoetbalvereniging van de Bollenstreek, dus een goed team samenstellen moest lukken. Teleurstellen deed Verburg niet. Onder andere Kevin Winter, Rik Vermeulen en Jong Cambuur speler Rowdy van der Putten waren gisteren te bewonderen op de prachtige accommodatie bij VV Noordwijk.

Nadat de eerste wedstrijden waren gespeeld werd de balans opgemaakt. FC Lisse werd door kenners natuurlijk getipt als kanshebber. Maar er waren meerdere kapers op de kust. VV Katwijk werd gezien als outsider voor de titel evenals het ervaren Quick Boys. Maar de grootste verassing van de poulewedstrijden was toch echt RKVV Teylingen. De formatie van Laurens Mouter liet fraaie staaltjes zaalvoetbal zien.

Verrassing Teylingen
Mouter deed de prestaties van zijn team in het begin nog af met kreten als ‘gunstige loting’ en ‘soms wat geluk’. Maar wat zijn manschappen in het veld lieten zien was soms om van te likkebaarden. Vooral de broers Safi lieten zien dat voetballen in de zaal een andere techniek vereist dan veldvoetbal. Waar Teylingen in een zompige wei al snel hun meerdere moeten erkennen in Lisse, blijkt dat bij zaalvoetbal anders. De kruisfinale tussen de Sassenheimers en bewoners van Ter Specke was een spannend duel. Spottend werd nog over keeper Wessel Zonjee gezegd; ‘uit welk café-elftal hebben ze die opgeduikeld’. Maar de revelatie van dit seizoen op De Roodemolen, liet zien ook in de zaal een moeilijk te passeren bastion te zijn.

De scheidsrechters hadden het soms zwaar. Tussen de wedstrijden door nam  het arbitrale korps de schade op. Talent was er volgens de leidsmannen genoeg, maar het was lastig fluiten omdat niet iedereen de zaalvoetbalregels kent. ,,Ik fluit anders dan in het veld´´, zei Maarten van Zwan: ,, Anders ligt het spel meer stil dan dat er gevoetbald wordt.’’ Zijn kompaan Peter van der Klauw kon dat beamen; ,,Het moet leuk blijven, maar had ik echt de regels gehanteerd waren behoorlijk wat spelers uit het veld gestuurd.’’

De scheidsrechter doelde hiermee onder andere op levende Quick Boys-legende Maarten Bak, die soms een sliding inzette om de bal te veroveren. In het veld uiteraard toegestaan maar in de zaal niet. Samen met de toekomst van Nieuw Zuid: Jan de Bruin en Jim Gillissen zette Bak de lijnen bij de Katwijkers uit. Hij was niet de enige speler uit het nabije verleden die het tricot van zijn oude cluppie weer aantrok. Naast de eerder genoemde Winter waren ook Brian Mussche, Derek van der Plas en Stefan Mertens te bewonderen in Noordwijk.

Kevin Winter over het voetballen tegen oude bekenden tijdens het VIDB-zaaltoernooi
[youtube id=”056gLCekqiM” width=”728″ height=”375″]

Uiteindelijk werd het duel tussen Teylingen en FC Lisse beslist door penalty’s, en mochten de geelblauwen zich klaarmaken voor een finale tegen Noordwijk. Een duel voor de liefhebbers van technisch voetbal. Noordwijk had namelijk een prachtig team de zaal ingestuurd.

Dorothea
Marios Lomis, Guy Smith en Martijn Le Congé lieten zien dat de zaal als ondergrond even vertrouwd voelt als het 50 meter verderop liggende hoofdveld van de VV. Die laatste twee tekenden in de finale dan ook voor beide doelpunten. Het waren echter niet de doelpuntenmakers die de show stalen, maar de aangever. Ruperto Dorothea liet de massaal toegestroomde toeschouwers zwijmelen met zijn passeeracties, schijnbewegingen en fijnbesnaarde techniek. De ervaring van de formatie van Verburg moest uiteindelijk met 2-0 het onderspit delven tegen de techniek van Dorothea en consorten.

Later vanmiddag volgt een uitgebreid verslag van het D- & C-toernooi en er is ook een prachtige sfeerreportage in de maak door Delano Videoproducties.

Het VIDB Zaaltoernooi is een initiatief van Voetbal in de Bollenstreek en BroSports 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)