Niet elke amateurclub slaagt erin om een (ex-)international aan zich te binden. Katwijk lukte het wel om een achtvoudig international van Armenië aan de selectie toe te voegen. Zijn naam: Norair Mamedov. De aanvaller promoveerde met zijn vorige club, FC Emmen, naar de Eredivisie, maar kon daar niet op een nieuw contract rekenen. 

En dus zat de voetballer, die in 2017 nog in z’n moederland bij FA Alashkert speelde, zonder club. In de winter van 2018 tekende hij nog FC Emmen en in de play-offs zat hij bij alle vier de wedstrijden die de club uit Drenthe speelde bij de selectie. De voorhoedespeler kwam echter niet in actie. In eerste instantie zou zijn contract ook verlengd worden, maar op het laatste moment ketste de deal af.


,,Ik had het gevoel dat ik mijn carrière zou vervolgen in de Eredivisie”, begint Mamedov. ,,De trainer (Dick Lukkien, red.) wilde mij behouden en ik zou een contract voor een seizoen tekenen. Helaas kreeg ik een week later te horen dat de club alsnog een ander type spits zocht en dat ik geen aanbieding hoefde te verwachten. Ik had niet verwacht dat ik zo snel weer een nieuwe club zou vinden.”

Interlandcarrière
De aanvaller speelde in zijn carrière voor FC Groningen, BV Veendam, SC Cambuur-Leeuwarden, FC Zwolle, Telstar, Almere City FC, Willem II en FC Emmen. Hij heeft met z’n 27 jaar een flink cv opgebouwd en behoorlijk wat ervaring in het betaalde voetbal. Daarom hoopte de Armeniër op een mooi avontuur in het buitenland. Wederom spelen in z’n moederland was voor hem een optie, zeker met het oog op zijn interlandcarrière. Toch koos de spits ervoor om voor het maatschappelijke aspect in z’n leven te kiezen.

,,Ik heb al een keer in het buitenland gespeeld en dat was ook in Armenië”, vertelt Mamedov over zijn eerdere avontuur over de grens. ,,In dat soort landen is het niet zo goed geregeld als hier in Nederland. Ik raakte in Armenië geblesseerd op de training en de medische zorg was niet hetzelfde als hier.”

,,Ik wil heel graag wedstrijden spelen voor het nationale team en daarom heb ik er lang aan gedacht om in het buitenland te gaan voetballen. Alleen trekken sommige clubs pas spelers aan in september en ik had geen zin om daar zo lang op te wachten.”

,,Ik heb me laten vertellen dat de supporters geweldig zijn, dus ik kan niet wachten om het mee te maken”

De technische man van Katwijk, Cees Bruinink, bezocht de speler samen met Jack van den Berg drie keer en polste hem voor een transfer naar De Krom. De aanvaller nam het aanbod in beraad, maar wilde eerst kijken of hij verder kon in het betaalde voetbal. De Eerste Divisie zag hij niet meer zitten. Het verre reizen van Hoofddorp naar Emmen beviel hem in combinatie met zijn gezin niet en daarom koos de aanvaller uiteindelijk voor z’n toekomst. Mede dankzij de VVCS koos de Armeen voor een vertrek naar Katwijk-Noord.

,,Ik heb geen idee hoe het is om ‘amateurvoetballer’ te zijn. Dit is de eerste keer dat ik mij ga focussen op een maatschappelijke carrière en daarom ben ik heel blij dat Katwijk mij daarbij wil helpen. Misschien dat ik na een goed seizoen bij Katwijk alsnog een mooie transfer kan maken.”

Supporters
De aanvaller kijkt in ieder geval reikhalzend uit naar zijn verblijf in Katwijk. Bij de oranjehemden komt hij een goede vriend tegen die hij bij FC Groningen leerde kennen: Petrit Hoxhaj. De middenvelder vertelde Mamedov wat voor soort club Katwijk is en daardoor raakte de aanvaller enthousiast. ,,Katwijk komt op mij in de media over als een echte topamateurclub. De omstandigheden zijn goed en heel professioneel. Ik heb me laten vertellen dat de supporters geweldig zijn, dus ik kan niet wachten om het mee te maken”, aldus Mamedov over zijn transfer naar Katwijk.

Foto: VV Katwijk

Lees ook: ‘Pistoor alweer weg bij FC Lisse’ 

POPULAIRE BERICHTEN