VV Noordwijk kan 3 tot 5 maanden geen beroep doen op aanvoerder Marcel Akerboom. Dat is een fikse aderlating voor de geplaagde ploeg van Robbert de Ruiter. Akerboom heeft een scheurtje in de achterste kruisband, een scheurtje in de meniscus en een ontstoken pees van zijn linkerknie. VIDBS sprak met Akerboom.

,,Het is flink balen ja. Het gebeurde in de wedstrijd uit bij ONS Sneek, maar nu is er eindelijk een diagnose gesteld. Als het meevalt, sta ik in februari weer op het veld. Maar zit het tegen dan komen er weer twee maanden bij. Het is nu vooral afwachten. Een scheur in de achterste kruisband wordt doorgaans niet geopereerd, in tegenstelling tot de voorste kruisband. Daardoor moet ik nu een behoorlijke tijd rust pakken en kijken hoe het zich herstelt.”

Akerboom is als aanvoerder een van de sterkhouders in het team van De Ruiter. Juist in deze fase waarin de ploeg in de hoek zit waar de klappen vallen, heeft Akerboom een belangrijke rol. ,,De probeer ik nu zo goed mogelijk in te vullen vanaf de zijkant. Ik ben veel op de club en zit kort op de groep. We moeten vertrouwen houden dat het goedkomt.”

Foto: Ron van der Linden

 

POPULAIRE BERICHTEN