Nog drie speelronden heeft Teylingen om het seizoen eervol af te sluiten. Dat lukte vandaag tegen Schipluiden qua veldspel en kansen creëren vrij aardig, maar effectief was het allerminst: 2-0. Middenvelder Mark van der Vlugt zag een herhaling van zetten. ,,We zijn veelal de gelijkwaardige of betere ploeg, maar we maken de kansen niet af en dan krijg je het spreekwoordelijke deksel op de neus’.

Zo ook vandaag. Schipluiden scoorde twee keer uit vijf kansen en Teylingen liet zeker zes dotten van kansen liggen om een doelpunt te maken. Met name Dorus van der Voort verscheen een keer of drie voor de keeper, maar zijn vizier stond niet op scherp. Van der Vlugt: ,,Je wordt er vaak niet goed van als je in het veld staat. We hebben vandaag wederom een lesje in effectiviteit gehad, maar als je naar de stand kijkt, zijn we de terechte degradant.”

Teylingen speelt nog twee wedstrijden om vervolgens in de Derde Klasse aan een nieuwe, frisse start te beginnen met een nieuwe trainer en nieuwe spelers vanuit de jeugd. Van der Vlugt heeft er alweer zin in: ,,Dit was een verloren seizoen, maar toch word je er sterker van. Volgend jaar is alles anders en zullen we er weer vol voor gaan met z’n allen.”

Tekst: Koen van der Vlugt

POPULAIRE BERICHTEN