Bij de pakken neerzitten is er ook na de 1-0 nederlaag bij Achilles Veen niet bij voor Noordwijk-verdediger Martijn le Congé. Dat zijn ploeg de zo felbegeerde aansluiting met de koploper misliep is en blijft echter een bittere tegenvaller. Nu 2016 eerst goed afsluiten, alles laten bezinken en in 2017 volle bak vooruit is zijn devies.

Nauwelijks acht minuten na terugkeer in de kleedkamer stormde Le Congé alweer naar buiten. Omgekleed en met de tas in de hand. Wie niet beter zou weten, moet hebben gedacht dat de verliespartij in Veen de verdediger niet in de koude kleren was gaan zitten. ,,Natuurlijk word ik niet vrolijk van zo’n resultaat, maar omdat mijn dochter Zoë haar vierde verjaardag vierde, wilde ik daar zo snel mogelijk naar toe. Ik ging om tien uur ’s morgens van huis, dus ik had al genoeg gemist.”

Compliment
Ruim een dag later was de stof, na de nederlaag tegen de lijstaanvoerder, neergedwarreld. Met negen punten achterstand op Achilles Veen kunnen de kampioenaspiraties in de koelkast. ,,Toch denk je dan onwillekeurig aan vorig seizoen toen we acht punten voor stonden en die voorsprong alsnog verspeelden. Daar moeten we ons maar aan vasthouden”, klinkt het hoopvol.

,,Op zich kunnen we ons over de wedstrijd van zaterdag niet zo heel veel verwijten. We speelden een goede partij. Het enige dat ontbrak waren de doelpunten. We wisten vooraf dat Achilles een hecht, goed voetballend collectief vormt. De groen-witte muur slopen was de opdracht en daar zijn we niet in geslaagd”, blikt Le Congé terug.

,,Dat vinden we als spelers geweldig, want heel veel fraais hebben we ze dit seizoen nog niet kunnen laten zien.”

Bezig aan zijn tweede seizoen op Sportpark Duinwetering kwam het slechts één keer eerder voor dat er door Noordwijk niet gescoord werd in een wedstrijd. ,,Dat was vorig jaar in de bekerwedstrijd tegen NEC, dus ga maar na. Ook een compliment aan Achilles Veen. Die ploeg heeft momenteel de juiste formule gevonden om met hun speelwijze goede resultaten te boeken. Het is vooral een hecht voetballend geheel.”

Matig en wisselend
Bij Noordwijk doet zich een heel andere situatie voor. De vooraf uitgesproken kampioensaspiraties kunnen tot op de dag van vandaag niet worden waargemaakt. Volgens Le Congé heeft dat vooral te maken met wat er voorafging aan deze voetbaljaargang.

,,Het lange seizoen in combinatie met de dreunen die ASWH en later nog Staphorst in de landelijke bekerfinale aan ons uitdeelden heeft lang nagedreund. Pas de laatste weken ging het weer lopen. Daarvoor was het vooral matig en sterk wisselend. Omdat we met vijf uit vijf begonnen is het vanaf het begin achtervolgen geblazen. En dat is na zaterdag helaas nog altijd het geval. Desondanks geloven we nog steeds in succes dit jaar. Dat geldt denk ik ook voor onze supporters. Die waren in grote getale opgekomen in Veen. Dat vinden we als spelers geweldig, want heel veel fraais hebben we ze dit seizoen nog niet kunnen laten zien. Laten we daarom maar inzetten op 2017.”

Bewogen jaar
Voor de centrale verdediger zelf verloopt het seizoen, net als voor zijn ploeg overigens, niet naar wens. Een meniscusblessure inclusief operatie zette hem vanaf medio maart buitenspel. Pas in het dramatisch verlopen duel bij ASWH maakte hij als invaller de slotfase en de blessuretijd mee. ,,Toen het nieuwe seizoen begon, startte ik weer in de basis, maar niet zoals ik gewend was. Na twee duels belandde ik op de bank. Tegen Sliedrecht keerde ik weer terug in het centrum en sindsdien gaat het weer lekker”, blikt Le Congé terug op het afgelopen najaar.

,,Nu eerst goed afsluiten tegen FC Breukelen en daarna een rondje verder zien te komen in de beker. Wat nu al vaststaat is dat het een bewogen jaar geweest is voor ons.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude