Je zou bijna vergeten dat Jason Meerstadt pas op 31 augustus definitief aansloot bij Quick Boys. De verdediger veroverde in mum van tijd een basisplaats en lijkt inmiddels al niet meer uit het hart van de defensie weg te denken.

“Ik ben best wel tevreden over het niveau dat ik haal”, vertelt Meerstadt bescheiden. “Ik weet dat ik nog beter kan, maar ik speel hier pas net en het is aan veel dingen ook nog een beetje wennen: nieuw team, nieuwe speelwijze. Ook ben ik erbij gaan werken, dat is soms ook nog wat wennen.”

Meerstadt is aan de slag bij een bedrijf dat zich richt op luchtfiltervervangers en ventilatietechnieken. “Het is leuk werk en daarnaast lekker om bezig te zijn. Heel de dag thuis zitten is ook maar niets.”

Twaalf jaar bij Sparta
De rechtspoot speelde twaalf jaar in de opleiding van Sparta Rotterdam, waarvoor hij in april 2022 ook debuteerde in de Eredivisie. “Het was een prachtige tijd, waarbij ik het erg naar mijn zin heb gehad: veel geleerd, goede trainers gehad en daarnaast ook mijn debuut mogen maken”, stelt Meerstadt. “Maar als je op gegeven moment vier jaar bij Jong Sparta zit, dan ben je toe aan een volgende stap.”

‘Ik ben van nature een centrale verdediger: ik hou van inschuiven en ballen tussen de linies. In de as voel ik mij het meest comfortabel.’

De 22-jarige Meerstadt trainde wel geregeld mee met de hoofdmacht, maar voor hem bleef het bij dat ene optreden tegen FC Twente. Was het nadelig dat de Spartanen een zeer succesvolle periode doormaken? Vorig seizoen werd Sparta zesde en momenteel staan de Rotterdammers ook weer verdienstelijk zevende.

“Dat is iets dat zeker meespeelt. In een team dat goed draait, wordt vaak niet zomaar gewisseld. Voor mijn gevoel heb ik geen echte eerlijke kans gekregen, ook omdat er nu veel spelers worden gehaald. Daarom vond ik dat ik beter ergens anders terechtkon dan bij Sparta.”

Geen BVO, maar Quick Boys
In de voorbereiding was Meerstadt al op het trainingsveld van Quick Boys te zien, maar toen had hij zich nog niet definitief aan de blauw-witten verbonden. Hij hoopte op een BVO. “Er is wel wat voorbijgekomen, maar dat is óf net niet doorgegaan óf was niet wat ik zocht. Vervolgens heb ik de keuze gemaakt om naar Quick Boys te gaan. Ik heb het hier erg naar mijn zin, ook met mijn baan naast het voetbal. Ik ga nog steeds voor het profvoetbal, maar ik zie wel hoe het gaat lopen. Als je bij zo’n mooie club als Quick Boys zit, mag je sowieso niet klagen.”

Meerstadt kwam de Katwijkers met Jong Sparta geregeld tegen de laatste jaren, op basis daarvan kon hij enigszins inschatten wat hij aan zou treffen op Nieuw Zuid. “Ik merkte dat ik meteen goed werd opgevangen door de groep, het is een leuk team. Daarnaast heeft de trainer duidelijke plannen en ideeën over de speelwijze. Het niveau is lekker.”

Favoriete positie
In het persbericht over zijn komst naar Quick Boys werd Meerstadt aangeduid als een multifunctionele speler. Hoe ziet de Hagenaar dat zelf?

“Ik ben van nature een centrale verdediger: ik hou van inschuiven en ballen tussen de linies. In de as voel ik mij het meest comfortabel. Ik kan ook met het puntje naar achter op het middenveld spelen, of als we met een diepe ‘10’ spelen als controlerende ‘6’ of ‘8’. Eventueel kan ik ook links- of rechtsback spelen.”

‘Ik heb ook vaak tegen Rijnsburgse Boys met Jong Sparta gespeeld: het blijft een goed team met veel kwaliteit, met name voorin, en ook op het middenveld lopen goede spelers.’

Mogelijkheden genoeg dus voor trainer Thomas Duivenvoorden, maar vooralsnog komt Meerstadt op zijn favoriete positie als CV uit. Sinds de thuiswedstrijd tegen Kon. HFC – toen hij de geblesseerde Jan-Willem Kamp verving – vormt hij een duo met Guus Offerhaus. Wat vindt Meerstadt van zijn kompaan achterin?  “Een goede speler, met veel inzicht en kwaliteit aan de bal.”

Komende zaterdag speelt Meerstadt met Quick Boys het inhaalduel met Rijnsburgse Boys. De Uien zijn de laatste weken in het drijfzand van de Betnations Divisie beland, iets dat Meerstadt ook verrast.

“Ja, eigenlijk wel. Als je ziet dat ze vorig seizoen tot het einde hebben meegedaan om de titel. Maar ze hebben ook een nieuwe trainer, misschien dat het nog even wennen is aan elkaar en de speelwijze. Ik heb ook vaak tegen Rijnsburgse Boys met Jong Sparta gespeeld: het blijft een goed team met veel kwaliteit, met name voorin, en ook op het middenveld lopen goede spelers.” En dan eerlijk: “Op de achterste linie let ik nooit zo, omdat ik daar niet tegen kom te staan.”

Koppositie
Dat Quick Boys bij winst de koppositie van Spakenburg kan overnemen, is volgens Meerstadt geen extra drijfveer. “Het is altijd mooi meegenomen en leuk om bovenaan te staan. Maar we zijn pas een wedstrijdje of acht a negen onderweg. We bekijken het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd. Rijnsburgse Boys zal er alles aan doen om de boel in zo’n derby omgedraaid te krijgen. En wij gaan er alles aan om de wedstrijd te winnen, dat is ons doel voor iedere pot. Het kan een leuke wedstrijd worden.”

Headerfoto: Orange Pictures
Foto in artikel: Quick Boys

Lees ook: Quick Boys haalt voormalig Spartaan naar Nieuw Zuid

POPULAIRE BERICHTEN