Na een lange periode van droogte schiet Quick Boys-spits Yordi Teijsse zijn ploeg zaterdag naar een overwinning en zichzelf omhoog in het Mployment topscoresklassement. Ook keert een Noordwijkerhoutse goalgetter terug in de top 10. 

De drie goals van Teijsse hielpen de Katwijkers langs DVS’33 en de Amsterdammer in Katwijkse dienst klimt daardoor in het klassement van plek zeven naar stek vier.Doordat de gehele top drie niet tot scoren is gekomen, is de spanning bovenin weer een beetje groter geworden. Al blijft Marciano Mengerink met zijn dertien goals voorlopig ongenaakbaar. Samen met Tom Duindam (SJC) en Tjeerd Westdijk (Noordwijk) staat Teijsse nu op tien treffers.

Onderin in de top tien is Mohamed el Osrouti weer binnengekomen. Zijn twee doelpunten loodsten VVSB voorbij HHC Hardenberg (4-2) en brachten zijn totaal op zes rake pogingen.

Loting
De terugkomst van de Noordwijkerhoutse buitenspeler betekende wel dat de helft van het Van Nispen-duo weer uit de top tien is gevallen. Zowel Jon-Joost Cornelissens als Ivo van der Vlugt (topscorer van de maand november) vonden tegen DSVP twee keer het net en verhoogden hun totale productie naar negen treffers. De negen doelpunten blijken door het lagere ratio van Van Nispen minder waardevol dan de zes goals van El Osrouti in de Tweede Divisie. Daardoor moest één van de twee Zilkers het veld ruimen. Na loting van onze notaris is dat helaas Ivo van der Vlugt geworden.

Benieuwd op welke plek jij staat? Bekijk het algemeen Mployment topscorersklassement.

Zo zit de puntentelling exact in elkaar:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0POPULAIRE BERICHTEN