Teylingen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door met 2-1 onderuit te gaan bij DOSR. Door het verlies tegen de ploeg uit Roelofarendsveen zakten de Sassenheimers van de elfde naar de twaalfde stek in de eindrangschikking. De club rest nu niks anders dan de nacompetitie. Opvallend detail: de ploeg van Marc van Wonderen eindigde slechts zes punten achter concurrent en buurman Foreholte.

Teylingen speelde een prima eerste helft met veel dreiging en mogelijkheden tot doelpunten. Dit gebeurde zonder de geschorste Robin van der Krogt. Mark van der Vlugt bleef met lichte pijntjes op de bank zitten. Na ruim een kwartier belandde een vrije trap van Vincent Jongen op het hoofd van George Hulsbosch. Hij was op die manier de keeper van DOSR te slim af en zette met zijn kopbal de 0-1 op het scorebord. Tom van der Vlugt was tot tweemaal toe dichtbij de 0-2. Zijn twee kopballen verdwenen net over het vijandelijke doel. DOSR kwam er slechts sporadisch aan te pas, maar hadden ook zomaar uit de tegenstoot gelijk kunnen maken.

‘Aan de andere kant is het ook een kwaliteit om een wedstrijd ‘dood te maken’ en dat facet beheersen de Sassenheimers duidelijk (nog) niet.’

Na de rust had Teylingen direct een penalty moeten krijgen na een vangbal op de lijn. De leidsman van dienst, de heer Holleman, wilde er echter niet aan. Aan de andere kant kreeg DOSR er wel één. Het was Melvin van der Krogt die de bal ongelukkig tegen z’n hand kreeg, waarna de bal nu wel op de stip ging. Nino Wesselman faalde niet: 1-1. Na deze tegenslag kwam Teylingen er niet meer aan te pas. DOSR rook bloed en wilde over Teylingen heen in de stand. Het werd uit een vrije trap zelfs 2-1 dankzij een kopbal van Mark van Diemen. Dorus van der Voort had even later nog 2-2 moeten maken. In de één op één miste hij echter jammerlijk.

Een nieuwe nederlaag was een feit. De dertiende (!) van het seizoen alweer. Na de winter behaalde Teylingen slechts één puntje meer dan voor de winter. Het zat zeker niet altijd mee, dat moet gezegd. Aan de andere kant is het ook een kwaliteit om een wedstrijd ‘dood te maken’ en dat facet beheersen de Sassenheimers duidelijk (nog) niet. Positief is daarentegen wel dat er veel gescoord wordt.

Delft
In de nacompetitie treft Teylingen het Delftse Full Speed, de nummer zes uit de Derde Klasse B. Een tegenstander die op papier absoluut verslagen dient te worden. Zondag spelen de Sassenheimers in Delft, om vier dagen later het karwei thuis op de Roodemolen af te mogen maken. Bij winst zijn de Teylingers, door het grote aantal weg te vallen teams op de zondag, zo goed als zeker verzekerd van wederom een jaar Tweede Klasse-voetbal.

DOSR – Teylingen 2-1 (0-1) 18. Hulsbosch 0-1, 61. Wesselman (pen.) 1-1, 71. Van Diemen 2-1

Teylingen: Zonjee, Stol (67. Langeveld), Van den Nouland, Dolieslager (63. Witkamp), M. van der Krogt; Jongen, Hulsbosch, D. Zwetsloot; Van der Voort, T. van der Vlugt (55. Safi) en J. Zwetsloot.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen