Los van de zege van Quick Boys bij HHC Hardenberg was er weinig succes voor de regioclubs in de Tweede Divisie. Katwijk, Rijnsburgse Boys, FC Lisse en Noordwijk gingen allemaal onderuit.

Na 35 minuten ontvlamde Katwijk – De Treffers. Rick Wouters opende eerst de score vanaf de penaltystip (0-1) en even later waren beide ploegen tot een tiental gereduceerd. Katwijk-captain Robbert Susan en doelpuntenmakers Wouters kregen rood na een opstootje.

In het tweede bedrijf waren er een aantal momenten van Joey Ravensbergen en claimde heel de Krom een strafschop na hands bij De Treffers, maar de arbitrage ging er niet in mee. Zodoende bleef Katwijk met lege handen en verloor het voor de vijfde keer op rij.

Pak slaag in Haarlem
Ook bij Rijnsburgse Boys gaat het van kwaad tot erger. De Uien verloren met 4-0 van Kon. HFC en wonnen ook al vijf wedstrijden op rij niet. Halverwege was het 2-0, waarna Kon. HFC er in de laatste tien minuten nog twee goals bijprikte.

Koploper pakt volle buit
FC Lisse kon het op Ter Specke niet bolwerken tegen Spakenburg. De koploper zegevierde met 1-3. Spakenburg nam al snel de leiding via Bo van Essen, maar in de 25e minuut volgde de gelijkmaker via Jaap Zwetsloot: 1-1. FC Lisse kwam in die fase beter in de wedstrijd, maar wist geen tweede keer toe te slaan.

De tweede helft werd die van Sam van Huffel, de middenvelder maakte kort na rust 1-2 en gooide het duel na zeventig minuten in het slot.

Eerste nederlaag Noordwijk
Noordwijk won tweemaal op rij, maar bleef vorige week steken op 0-0 tegen Jong Almere City. Een ander treffen op Sportpark Duinwetering tegen een beloftenteam liep nu teleurstellend af. Jong Sparta won met 0-2 en trakteerde Noordwijk op zijn eerste nederlaag van de voetbaljaargang 2023/2024. Daardoor is nu geen enkel team in de Tweede Divisie ongeslagen meer.

De Spartanen maakten in de 69e minuut de 0-1 via Luuk Admiraal. Een minuut voor tijd volgde de beslissing via Dano Lourens.

Katwijk – De Treffers 0-1 (0-1)

Kon. HFC – Rijnsburgse Boys 4-0 (2-0)

FC Lisse – Spakenburg 1-3 (1-1)
Goal: Jaap Zwetsloot

Noordwijk – Jong Sparta 0-2 (0-0)