Noordwijk is nog altijd niet zeker van lijfsbehoud. De ploeg van Kees Zethof had bij winst op ADO ’20 een grote stap kunnen zetten, maar kwam niet verder dan 2-2. Jesper de Vré miste bij 1-1 een strafschop.

Voor een tweetal Noordwijk-spelers was het duel speciaal. Oscar Wilffert (zie foto) en De Vré komen volgend seizoen uit in Heemskerk en beide spelers zouden uiteindelijk een hoofdrol vertolken.

Kansen voor ADO ’20
Een ADO ’20-speler die volgend seizoen naar onze regio komt, opende al vlot de score. Toekomstig Katwijker Maurizio Brenna was trefzeker na twaalf minuten: 0-1. ADO ’20 kreeg mogelijkheden om zijn voorsprong in de eerste helft uit te breiden, maar slaagde daar niet in.

Zodoende was het halverwege 1-1, want vier minuten voor rust zorgde Sander Bosma voor balans. De middenvelder pikte een afvallende bal op en schoot raak.

Na 57 minuten kreeg Noordwijk een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar De Vré miste een zelf versierde penalty. Een andere Noordwijk-speler die naar ADO ’20 verkast, pakte juist een positieve hoofdrol. Wilffert maakte er 2-1 van en leek de thuisploeg op koers te brengen voor drie belangrijke punten.

Marge van vier punten
Zover kwam het niet: in de zeventigste minuut tekende Brenna via het lichaam van Dylan Rietveld voor zijn tweede van de middag. Het bleef uiteindelijk bij 2-2, waardoor Noordwijk een marge van vier punten heeft op Excelsior Maassluis, dat wel won.

In de Betnations Divisie staan nog drie speelronden op het programma.

Noordwijk – ADO ’20 2-2 (1-1)
Goals: Sander Bosma, Oscar Wilffert