Afgelopen weekend meldde bestuurslid Pieter Vink tegen Omroep West dat Noordwijk naar de KNVB zou stappen uit onvrede over het handelen van Quick Boys bij het benaderen van Lars Jansen en Toer Bouwman. Nu, vijf dagen later, is Noordwijk in afwachting van een antwoord van de KNVB.

“We hebben de zaak aanhangig gemaakt bij de KNVB en hopen dat zij hun werk gaan doen”, vertelt Vink, die spreekt van een ‘principekwestie’. “Ik weet echt wel hoe de voetbalwereld in elkaar zit en dat een hoop clubs dit doen. Maar dan moet je niet voorafgaand aan Quick Boys – Noordwijk in een tv-interview roepen dat je zo blij bent met de regel, maar je ondertussen op de achtergrond daar niet aan houden. Dat is hypocriet. Wij willen een statement maken.”

Vink doelt op een interview van collega Gert Pluimgraaff, die in gesprek met Quick Boys TV werd gevraagd naar de nieuwe regelgeving. Met ingang van dit seizoen is afgesproken dat transfers pas na 1 januari wereldkundig mogen worden. Bovendien moet de tegenpartij ingelicht worden op een moment dat een speler benaderd gaat worden. En dat is in het geval van Jansen en Bouwman volgens Noordwijk niet gebeurd.

Schering en inslag
In een reactie laat Pluimgraaff weten dat het benaderen van spelers zonder toestemming wat hem betreft schering en inslag is. “Noordwijk voelt zich heel erg gepasseerd en dat is hun goed recht. Maar het gebeurt in de hele Tweede Divisie. Deze afspraken zijn er al heel lang, maar ik ben nog nooit geïnformeerd als een speler van ons naar een andere club ging. Noordwijk heeft mij destijds met Jesper de Vré ook niet gebeld. Dat hoeft wat mij betreft ook helemaal niet. Zelf doe ik het alleen met Gerrit Paauw van Rijnsburgse Boys, omdat ik hem ook buiten het voetbal ken. Dat is voor mij ook weer anders.”

Pluimgraaff baalt van het ontstane tumult. “Om er zo’n ophef over te maken vind ik wel bijzonder. Kijk de regels zijn er, maar als het Noordwijk echt om het principe te doen was, hadden ze op moeten staan toen Spakenburg Ian Beelen van ADO ’20 vastlegde. Dat was de eerste overgang van dit seizoen. Dan hadden ze moeten zeggen: ‘ho, jongens. Wij worden hier niks beter of slechter van, maar dit zijn niet de afspraken’. Nu raakt het ze zelf en dan worden ze opeens principieel. Maar dat mag en is hun goed recht. Wat zij hier verder mee gaan doen, is hun pakkie aan.”

‘Dan is einde zoek’
Vink benadrukt dat het hem en Noordwijk niet te doen is om het blokkeren van de transfers. “Dat die spelers weggaan is niet het probleem. Dat vinden we prima, maar we willen wel aandacht voor de werkwijze van Quick Boys. En als als het IJsselmeervogels, Spakenburg of Kon. HFC was geweest, om maar wat namen te noemen, dan hadden we hetzelfde gedaan. Nogmaals, de regels zijn er en ze zijn bij iedereen bekend en als we er nu geen aandacht voor vragen is het einde zoek.”

Pluimgraaff pleit voor het aanpassen van de regelgeving. “Die jongens (Jansen en Bouwman, red.) willen het netjes afsluiten en Noordwijk de tijd geven om opvolgers te zoeken. Daarom hebben ze het intern kenbaar gemaakt, maar nu komt het als een boomerang terug. Dat is het hypocriete ervan: zolang je het binnenskamers kan houden is het goed, terwijl het eigenlijk precies hetzelfde is.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Noordwijk overvallen door vertrek-boodschap Zethof: ‘Vinden het enorm jammer’

POPULAIRE BERICHTEN