Van Nispen gaat volgend seizoen verder zonder de Noordwijks getinte vriendengroep. Dat is via social media bekendgemaakt. “Van Nispen Zaterdag 1 zal in de huidige vorm (het concept waarmee we in juli 2016 startten) ophouden te bestaan.”

Een groep vrienden met overwegend een vv Noordwijk-verleden streek zes jaar geleden in De Zilk neer om als standaardteam in de zaterdagse Vierde Klasse uit te komen. Dat was zeker niet zonder succes: binnen drie jaar promoveerde het team naar de Tweede Klasse.

Zo’n twee jaar geleden maakte Van Nispen bekend het prestatieve voetbal naar de zaterdag over te hevelen, een beslissing die voor de Zaterdag 1 geen gevolgen had. De zondagselectie ging overwegend in het tweede voetballen.

Personele problemen
Dat het avontuur voor de Noordwijkse vrienden nu ten einde komt, is geen grote verrassing. Van Nispen degradeerde kansloos uit 2C en al langer was bekend dat er flinke personele problemen waren.

“We hebben dit seizoen gewoon te weinig mensen”, vertelt Sven van Hensbergen, doelman en vaak de woordvoerder van het team. “Rond de winterstop zijn we met de club in gesprek gegaan en hebben we om hulp gevraagd. Vanuit de oude zondagtak, jongens die nu in het tweede en derde spelen, bleek er weinig animo. Toen hebben wij gezegd: ‘dan gaan we proberen spelers te halen’. Dat is niet gelukt, althans niet voor eind maart, de datum die we als deadline hadden afgesproken.” Tevergeefs werd nog een lijntje uitgegooid bij mannen als Jaap van Duijn en Denzel James, vertelt Van Hensbergen.

Zoete herinneringen aan kampioenswedstrijd
De doelman kijkt niettemin terug op een ‘geniale periode’. “Vooraf waren er toch wat mensen sceptisch: ‘wat gaan jullie nou doen?’, zeiden ze dan. Ik ben heel blij dat we het toch hebben gedaan. Wat mij vooral bijblijft is de kampioenswedstrijd tegen Oegstgeest bij Blauw-Zwart. Dat was geweldig. Het afgelopen seizoen was natuurlijk niet leuk, al ben ik blij dat we de laatste drie potten toch nog zeven puntjes hebben kunnen pakken. Voor de club is het ook beter om in de Derde Klasse uit te komen.”

Volgens Van Hensbergen gaat Van Nispen volgend seizoen verder met Zilkse jongens. “De club heeft de koppen bij elkaar gestoken en toch een groep van zo’n dertig a veertig spelers voor de selectie kunnen vinden.”

Zelf sluit Van Hensbergen – net als vele ploeggenoten – aan bij de Pensionado’s, een vriendenteam bij vv Noordwijk met spelers die op een goed niveau hebben gespeeld. Hoewel niemand van de Noordwijkse enclave blijft in De Zilk, kijkt hij terug op een mooie periode. “We hebben nieuwe mensen ontmoet en nieuwe vriendschappen gemaakt. Ook voor de club Van Nispen heeft het goed uitgepakt.”

Foto: Trudy van den Berg

Lees ook: Van Nispen zoekt naar spelers en eigen identiteit

POPULAIRE BERICHTEN