Teylingen is er op bezoek bij Oliveo niet in geslaagd een resultaat mee naar huis te nemen. Het ging in Pijnacker roemloos onderuit (3-0), zonder ook maar één uitgespeelde kans te creëren. Aankomende zondag, thuis tegen nummer laatst HMSH, moet er koste wat het kost gewonnen worden om het ‘veilige groepje’ in de Tweede Klasse C in het vizier te houden.

Aan het begin van het seizoen wist Oliveo met maar liefst 1-6 te winnen in Sassenheim en met een derde plek op de ranglijst doet de ploeg uit Pijnacker het goed dit seizoen. Teylingen kon zondagmiddag uiteindelijk ook amper tot aanvallen komen. Na een domme overtreding na een half uur spelen op eigen helft wist Oliveo dankzij Robbert Brouwer de leiding te nemen. Zijn vrije trap verdween kiezelhard achter doelman Wessel Zonjee.

Te braaf
Kort na de rust kreeg Teylingen een penalty te tegen. Mark Milolaza bleek de baas over Zonjee. Twintig minuten voor tijd maakte Niels Bentvelzen er ook nog 3-0 van. Teylingen stelde hier dus niets tegenover.

,,Het komt allemaal wat plichtmatig over.”

Aanvoerder Dennis van den Nouland zag een iets te braaf Teylingen. ,,De eerste helft gaven we weinig tot niets weg, maar zelf hebben we ook geen één kans gehad. Het is zuur dat we door een domme overtreding met 1-0 achter kwamen. In de tweede helft was het plan om wat meer te gaan voetballen, omdat we de eerste helft veel te snel de lange bal speelden. Helaas kregen we snel in de tweede helft een penalty tegen en toen wisten we dat het moeilijk zou gaan worden. Twee dode spelmomenten braken ons op.”

Eindigen met tien man
,,We kregen de 3-0 nog tegen en Mark van der Heijden viel uit met een hamstringblessure”, baalde Van den Nouland hardop. ,,We hadden al drie keer gewisseld dus eindigden we ook nog eens met tien man. Het is een beetje hetzelfde liedje de laatste tijd; we doen niet onder voor de tegenstander, maar we laten zelf veel te weinig zien om aanspraak te maken op een resultaat.”

,,Het komt allemaal wat plichtmatig over. Er volgen nu twee cruciale wedstrijden die gewonnen moeten worden: HMSH-thuis en Concordia-uit. Willen we dit seizoen nog van die promotie-/degradatieplek af komen, dan moeten we echt zes punten pakken in die twee wedstrijden”, sloot de Sassenheimer af.

Oliveo – Teylingen 3-0 (1-0) 29. Brouwer 1-0, 51. Milolaza (pen.) 2-0, 70. Bentvelzen 3-0

Teylingen: Zonjee, Vooijs, Van den Nouland, Van der Heijden, Dofferhoff (60. Driessen), El Kourami, Rodenburg​, Hoogkamer, Witkamp (70. Ritzen), Safi (46. Van der Zon), De Ridder

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer