Bondscoach Arjan van der Laan is er met zijn Oranje Leeuwinnen niet in geslaagd zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Tegen Zweden bleef Oranje steken op 1-1, een stand die bij rust al bereikt was. In de uiterst spannende slotfase had de ploeg van Van der Laan één doelpunt nodig om zich te plaatsen, maar die goal kwam er dus niet.

Miedema had Oranje voor rust op voorsprong gezet. Zweden kwam langszij door een klungelig weggegeven goal op slag van rust. Na de thee ging de ploeg van Van der Laan op zoek naar die noodzakelijke 2-1. Met de stand op Woudestein waar Zwitserland en Noorwegen in evenwicht waren, hadden de Oranje dames aan een overwinning genoeg.

Doldriest
Het leverde een doldrieste slotfase op waarbij Spitse nog voor Nederland een voorzet bovenop de lat zag belanden. Kort daarna, in de 91e minuut ging Miedema alleen op de Zweedse doelvrouw af, maar haar schot ging over. De olympische droom is daarmee definitief ten einde.

Van der Laan begon het voetbalseizoen als coach van FC Lisse. Eind september ging hij in op een aanbieding van de KNVB.