Valken ’68 en Foreholte hebben dinsdagavond allebei de laatste 32 van de Districtsbeker bereikt. De Valkenburgers waren voor eigen publiek met 3-0 te sterk voor mede-zaterdageersteklasser SHO. Ook Foreholte bekerde een ronde verder door verrassend Capelle na strafschoppen te vloeren.

Op ’t Duyfrak legde Valken ’68 de basis voor de zege in de eindfase van de eerste helft. Na 37 minuten volleerde Marc Langeveld een hoekschop van Lars Wietsma fraai binnen: 1-0. Zes minuten later verdubbelde Joshua Cooper de marge.

Kort na rust, in de 53e minuut, volgde de 3-0 uit een strafschop van Huig van Duijn. Daar bleef het uiteindelijk bij, ondanks de nodige mogelijkheden op meer goals voor Valken ’68.

Zenuwslopende serie
Op sportpark ’t Slot stuntte Foreholte tegen het twee klassen hoger spelende Capelle. Na een 2-2-ruststand en een 3-3-eindstand kwam het uiteindelijk op strafschoppen aan. Na een zeer spannende serie kwam de ploeg van Mario Koswal als winnaar uit de strijd (9-8) en was een daverende verrassing een feit.

De Voorhoutse goals in de reguliere speeltijd kwamen van Joost Jansze, Boet Ligtvoet en Stan Spies.

Valken ’68 – SHO 3-0 (2-0)
Goals: Langeveld, Cooper, Van Duijn

Capelle – Foreholte 3-3 (2-2) Foreholte w.n.s.
Goals: Jansze, Ligtvoet, Spies

Archieffoto: Saam de Mooij