Op het veld zijn de prestaties van Ter Leede dit seizoen boven verwachting goed. De ploeg staat eerste en daarmee is promotie naar de Derde Divisie een gerede mogelijkheid. Toch werd het nieuws rond de club de afgelopen twee weken overheerst door negatieve klanken van vertrekkende spelers.

,,Financieel krimpen we in, dat is waar”, zegt Peter Scheltus, voorzitter van de stichting Topvoetbal Ter Leede. ,,We zijn gezond en dat willen we graag ook blijven. Je kunt nu eenmaal niet uitgeven wat je niet hebt.” Scheltus spreekt tegen dat er sprake is van financieel zwaar weer of andersoortige paniek bij de Sassenheimse club.

,,We hebben jaren geleden extra sponsorgeld binnengehaald. Dat was een eenmalige deal waarmee we de Topklasse hebben gehaald. Dat is daarna gestopt dus hebben we de begroting hierdoor moeten bijstellen. Maar dat wisten we van te voren, dus daar is het beleid ook op geschreven.”

In de wetenschap dat de bomen niet altijd tot in de hemel zouden blijven groeien werd voorgaande jaren al een andere koers ingeslagen. ,,Dat was een bewuste keuze. We hebben, en er komt, een mooie en goede lichting vanuit de jeugd”, zegt Scheltus, zelf ook oud-speler van de club. ,,Bovendien hebben we met Henk Wisman een absolute toptrainer in huis. Zeker als het gaat om onze talenten beter maken.”

,,En ik verzeker je dat er ook komend seizoen weer een representatief elftal op het veld staat. Ook voor Derde Divisie-begrippen”

Dat er nu al zes spelers hebben laten weten aan het eind van het seizoen te vertrekken is volgens Scheltus een wat ongelukkige samenloop van omstandigheden. ,,Het komt nu allemaal een beetje samen. Vincent Ammerlaan wilde vorig seizoen al stoppen, maar hebben we toen gelukkig kunnen overhalen er nog een jaar aan vast te plakken.”

Ook Youssef Ait-El-Houssi kiest na dit seizoen voor zijn maatschappelijke carrière. Toch is Scheltus eerlijk: ,,Van jongens als Mitchell Kappenberg en Renee Troost vinden we het natuurlijk jammer, want ze kunnen fantastisch voetballen en zijn echt van toegevoegde waarde.”

Toch komt paniek in het woordenboek niet voor in Sassenheim. ,,Nee, absoluut niet zelfs. De komende weken komen er ook nog genoeg mooie geluiden.” Vrijdag tekende een drietal talentvolle voetballers al bij en er is dus meer op komst. Scheltus tot slot: ,, Het belangrijkste is dat we gezond zijn, en dat blijven. En ik verzeker je dat er ook komend seizoen weer een representatief elftal op het veld staat. Ook voor Derde Divisie-begrippen.”

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN