Het gat was nog niet zolang geleden twaalf punten. Nu met nog twee duels te gaan nog maar drie. De titelstrijd in de Tweede Divisie gaat tussen de dorpen Katwijk en Werkendam. Gaat de ploeg van Jack van den Berg zaterdag op eigen veld de titel alsnog binnenhalen of wordt het op de laatste speeldag in Werkendam beslist tegen directe concurrent Kozakken Boys?

De spelers van Katwijk zaten zaterdag kapot na de kansloze 2-0 nederlaag tegen TEC. Wat een kampioenswedstrijd moest worden, veranderde in een sof. En dus is het weer akelig spannend in de Tweede Divisie, weet ook Katwijk-speler Stefan Plat. ,,Wat de aanleiding zaterdag was, weten we nog niet. We hadden een off-day. Zij zakten in en wij konden daar niet veel tegenover zetten.”

‘Broertje van’
Daags na het duel in Tiel maakte de linkspoot plots bekend dat hij aan z’n laatste weken bezig is op De Krom. Dat het plotseling was, bleek wel uit het stukje op de website van de club. Waar Plat z’n carrière gaat vervolgen, stond niet vermeld. Gaat hij dan stoppen?

,,AFC is nog niet helemaal veilig en is in vorm dus makkelijk wordt het niet voor Kozakken Boys.”

,,Nee, maar het werd me ook niet gevraagd. Ik ga lekker dichtbij huis voetballen bij RKAV Volendam”, aldus de palingdorper die de kost verdient als medewerker in een visrokerij. ,,De reisafstand begon me op te breken. Een dik uur heen en terug. Nu kan ik lekker op de fiets en op een goed niveau nog blijven acteren.” Volendam staat momenteel op de rand van de titel in de Eerste Klasse.

Drie jaar heeft Plat er dan opzitten in Katwijk. Hij kwam als ‘broertje van’, maar ontwikkelde zich tot een zeer gewaardeerde speler die vaker wel dan niet speelde. ,,Katwijk is een prachtige club. Ik heb veel gespeeld en daarbuiten is het altijd gezellig. Ik kan eigenlijk niets negatiefs noemen. Behalve als we nu geen kampioen zouden worden. Daar wil ik zeker mee afsluiten. Dat is de kers op de taart.”

Ignacio
Katwijk ontvangt zaterdag het al uitgespeelde Kon. HFC, terwijl Kozakken Boys op bezoek gaat bij AFC. Een nieuwe, goede kans op de titel, denkt Plat. ,,Wij moeten afgelopen zaterdag vergeten. We zijn weer fris en zo goed als fit. Ik verwacht dat wij nu wel een ploeg treffen die vooruit wil voetballen. Zij spelen nergens meer voor, maar zullen echt nog wel gas geven.”

,,Aan de andere kant hoop ik dat Raily Ignacio extra gebrand is om z’n oude ploeg pijn te doen. AFC is nog niet helemaal veilig en is in vorm dus makkelijk wordt het niet voor Kozakken Boys. Wij hebben nog altijd de beste papieren.”

,,Kozakken Boys is geen Real Madrid. Dat moeten we goed beseffen als we het onderling uitvechten.”

Ieder resultaat dat Katwijk beter behaald dan de concurrent is voldoende voor de titel. Anders komt het aan op de laatste speeldag, ondanks dat de oranjehemden het hele seizoen bovenaan hebben gestaan. ,,Dat weten we. Ik denk dat niemand had verwacht dat wij in het begin alles gingen winnen.”

,,Na de winter heeft Kozakken Boys een goede reeks gehad en wij hier en daar iets gemorst. Toch staan we er nog beter voor. Mochten we het nu nog weggeven, hebben we dat wel aan onszelf te wijten. Maar Kozakken Boys is geen Real Madrid. Dat moeten we goed beseffen als we het onderling uitvechten.”

Archieffoto: Aad de Winter / Bobkat.nl

Lees ook: ‘Plat verlaat Katwijk ondanks doorlopend contract’

POPULAIRE BERICHTEN