Quick Boys heeft dinsdagavond opnieuw een eerstedivisionist uit de KNVB Beker gekegeld. Na het verslaan van NAC Breda werd nu ook De Graafschap over de knie gelegd: 2-0. Sem van Duijn was met twee goals de grote man in een wedstrijd waarin Quick Boys in grote fases wederom zijn wil oplegde aan een team uit de Keuken Kampioen Divisie.

Paul van der Helm had het in een voorbeschouwend interview al aangekondigd: ook tegen De Graafschap zou Quick Boys van eigen kracht uitgaan. Aan die woorden bleek niets gelogen. Net als tegen NAC Breda voerden de Katwijkers de regie, in opnieuw een fraaie ambiance.

Sem van Duijn in vorm
De Graafschap had zich ongetwijfeld ingesteld op een Katwijkse storm, maar kon er aanvankelijk weinig tegenover stellen. Quick Boys domineerde en had in vorm van Sem van Duijn zijn aanjager. De linksbuiten was voor rust bij alle gevaarlijke momenten betrokken.

Driemaal was uiteindelijk scheeprecht voor Van Duijn, die zijn eerste twee mogelijkheden onbenut liet. Na 28 minuten was het toch raak: Ravelino Junte stak Van Duijn randje buitenspel weg en 1-op-1 met Lisserbroeker Thijs Jansen was het raak: 1-0.

Goal afgekeurd
De Graafschap had weinig te vertellen, maar kreeg wel een aantal momenten op de gelijkmaker, steeds via spits Devin Haen. De spits drukte in de 38e minuut ook af, maar die treffer ging vanwege buitenspel niet door. Haen zag ook nog een bal van de doellijn gehaald worden: hij was doelman Van der Helm voorbij, maar Jason Meerstadt kon op de doellijn redding brengen

Halverwege was het 1-0, gezien het spelbeeld en de kansenverhouding een terechte stand.

In de tweede helft begon De Graafschap wat beter en kreeg het ook een kans: na terugleggen vanaf de achterlijn ging de bal er echter niet in. Na ruim tien minuten hervond Quick Boys zijn ritme en kreeg het ook een enorme kans op de 2-0. Na een aanval over links gaf Nigel Ogidi Nwankwo hard voor. Junte haalde hard uit, maar goalie Jansen redde katachtig.

Driedubbele wissel bij de bezoekers
Dat De Graafschap-trainer Jan Vreman niet tevreden was, bleek wel uit de driedubbele wissel die hij na een uur doorvoerde. Veel effect sorteerde het allemaal niet: De Graafschap had wel een overwicht, maar tot kansen leidde het nauwelijks.

Quick Boys moest wel terug, maar als het counterde, was het ook direct gevaarlijk. In de 76e minuut leidde het tot een verdubbeling van de score: Quick Boys brak uit over rechts en vond de ruimte bij Nick Broekhuizen. Diens voorzet kon vervolgens bij de tweede paal binnengelopen worden door Sem van Duijn: 2-0.

In de slotfase probeerden de bezoekers het wel, maar veel mocht het niet baten. In de 89e minuut ging heel Nieuw Zuid staan toen Sem van Duijn een publiekswissel kreeg.

Quick Boys – De Graafschap 2-0 (1-0)
28. Sem van Duijn 1-0
76. Sem van Duijn 2-0

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook: Sem van Duijn: ‘We gaan denk ik elke kroeg van Katwijk in’

POPULAIRE BERICHTEN