Quick Boys kan volgend seizoen op de rechterflank weer beschikken over Chima Bosman en Bram Franken. Beide aflopende contracten zijn met een jaar verlengd, meldt Quick Boys dinsdag. In beide gevallen is ook een cluboptie voor een extra seizoen opgenomen.

Bosman (27) is bezig aan zijn zesde seizoen bij Quick Boys en behoort daarmee met Paul van der Helm en Ivailo Staal tot de langst dienende spelers van de huidige selectie. De verdediger kwam in de zomer van 2018 over van de amateurs van Ajax. Eerder was Bosman ook actief voor AFC, PSV, NEC en Roda JC.

Geen vertrek naar VVSB
Aanvankelijk leek het voor Bosman bij één jaar Quick Boys te blijven. De verdediger gaf in zijn eerste seizoen op Nieuw Zuid te kennen naar VVSB te vertrekken, maar kwam daar toen in juni op terug. Frappant genoeg zou Quick Boys later ten koste van de Noordwijkerhouters naar de Tweede Divisie promoveren. In de finale van de play-offs werd VVSB over twee duels verslagen.

Onder de huidige trainer Thomas Duivenvoorden is Bosman een vaste waarde.

Lang verleden bij AZ
Ook Franken blijft langer bij Quick Boys. De rechtermiddenvelder was anderhalf jaar geleden afkomstig van AZ, de club waar hij tien jaar in de jeugdopleiding had gespeeld. Tot een doorbraak richting de hoofdmacht kwam het uiteindelijk niet.

De 22-jarige Franken was het eerste seizoen basisspeler onder Edwin Grünholz  en is dat onder opvolger Duivenvoorden in principe ook. Franken miste alleen door blessureleed de laatste zeven wedstrijden voor de winterstop. Inmiddels is de rechtspoot weer hersteld en kreeg hij in de drie officiële wedstrijden van de tweede seizoenshelft speeltijd als invaller.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Tweejarige contractverlenging voor verdediger Staal bij Quick Boys
Check ook: Franken hoopt op stunt in ‘oude huis’: ‘Denk persoonlijk dat het mogelijk is’

POPULAIRE BERICHTEN