Quick Boys heeft zaterdag de derby tegen FC Lisse gewonnen. Het werd op Ter Specke 0-2 voor de Katwijkers door goals van Jesse Reinders (’33) en Koen Blommestijn (’79).

Tegen de verhouding in
Dat Quick Boys bij rust aan de leiding ging, mocht opmerkelijk zijn. De ploeg van Thomas Duivenvoorden liet bijna niets zien, maar sloeg toe uit een spaarzaam aanvallend moment. Reinders schoot van een meter of dertig raak met een poging die extra vaart kreeg door het natte veld: 0-1.

FC Lisse liet het balbezit aan Quick Boys, maar kwam er aantal keer levensgevaarlijk uit. Jaap Zwetsloot ging 1-op-1 met doelman Paul van der Helm, had de bal voor zijn linker, maar kwam met rechts niet verder dan een slap rollertje. Een minuut later legde FC Lisse een flitsende aanval op de mat, over vier schijven. De bal lag voor het inschieten, maar in plaats van de trekker over te halen werd door Rowdy van der Putten gekozen voor een bal breed.

Dat Quick Boys vervolgens via Reinders wel toesloeg, heette een ouderwets lesje in efficiëntie. De bezoekers kwamen, ongetwijfeld op scherp gezet door de technische staf, in de tweede helft stukken beter voor de dag.

Quick Boys voert de regie
FC Lisse kreeg een kans op de gelijkmaker via een kopbal van Van der Putten uit een indraaiende voorzet van Max Hudepohl, maar die ging naast. Verder was het vooral Quick Boys dat de klok sloeg. FC Lisse ontsnapte aan de 0-2 toen goalie Richard de Groot mistastte bij een voorzet maar Blommestijn van dichtbij niet profiteren.

De spits gooide in de 79e minuut het duel alsnog op slot door een voorzet van Nick Broekhuizen binnen te werken: 0-2. Er waren daarna nog kansen op een derde Katwijkse goal, maar dat lot bleef het voor rust prima spelende FC Lisse bespaard.

FC Lisse – Quick Boys 0-2 (0-1)
Goals: Jesse Reinders, Koen Blommestijn