Tussen neus en lippen door zei Ter Leede aanvaller Robert Steemers na afloop van het gewonnen duel tegen Nootdorp (4-0) iets heel belangrijks. „We spelen al weken niet heel goed, maar we winnen onze potjes wel. Dat is enorm belangrijk op dit moment. Het is nu vooral resultaatgericht voetbal bij ons.” Daardoor werd er na de winterstop wel veel gewonnen. En doordat RKAV Volendam opnieuw verloor, ditmaal bij ’s-Gravenzande (4-2), namen de Sassenheimers de koppositie over. 

„Het was geen beste wedstrijd, maar het was wel enorm belangrijk dat we ‘m over de streep trokken. De punten waren het belangrijkste’’, verstevigde Steemers zijn eerste uitspraak nog maar eens. 

Resultaat
Maar met dat nieuwe recept werd er de laatste maanden wel langzamerhand terreinwinst geboekt op de Volendammers. De uitslagen bevestigen dat beeld eveneens. De Sassenheimers verloren na de winterstop tweemaal van RKAV Volendam en Swift met 2-1 en wonnen daarnaast zes keer met maar één doelpunt verschil. Alleen tegen Jong FC Den Bosch (0-2) en Nootdorp (4-0) werden er overwinningen behaald waarbij de doelpuntenproductie groter was dan één goal. 

Jeffrey Bok op weg naar een treffer

Jordly Petronia, die in de basis mocht starten voor de geschorste Mike Boelee, beaamde dat de wedstrijd tegen Nootdorp niet goed was. „We speelden een beetje naar het niveau van de tegenstander. In de eerste helft probeerden we het nog, maar we moesten een beetje zoeken naar openingen. In het tweede bedrijf was het niet heel goed, maar we misten Boelee en Ian (Van Otterlo, red.) ook wel.” Het was geen uitzondering op de wedstrijden van de laatste tijd. „We winnen onze wedstrijden wat anders, maar punten zijn punten. Het draait nu veel meer om de overwinning. We vechten nu met zijn allen echt voor de winst en dat resulteert in de koppositie.’’

„Ondanks de enorme achterstand, zijn we er met zijn allen altijd in blijven geloven.’’

Al na 25 minuten spelen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Ter Leede stond met 2-0 voor door doelpunten van Jeffrey Bok en Omar Limon. Laagvlieger Nootdorp, dat vorige week verrassend won van RKAV Volendam, wist eigenlijk al hoe laat het was. Het elftal van Wisman liet de Nootdorpers daarna een beetje komen. Dat zorgde vooral in het tweede bedrijf voor een paar dreigende momenten aan de kant van de bezoekers, maar verder kwam het eigenlijk nooit. Aan het eind van de wedstrijd werd de score nog verder uitgebreid door nogmaals Bok en de sterk ingevallen Joey van den Berg. 

Robert Steemers met de versnelling

Dat het lang 2-0 bleef, had volgens Petronia ook te maken met een bepaalde mindset aan de kant van de Sassenheimers. „Zij gingen natuurlijk een beetje drukken, maar dat kwam ook omdat wij al een 2-0 voorsprong op zak hadden. Ik vond dat we het gewoon goed deden, want we gaven eigenlijk helemaal niks weg’.”

Vertrouwen
Het verschil met Volendam was kort voor de winterstop nog tien punten. Nu is dat omgebogen naar een voorsprong van twee punten. Ter Leede toont daarmee aan over enorme veerkracht te beschikken. En nu de Sassenheimse club eenmaal aan kop van de Hoofdklasse staat, wil het die ook absoluut niet meer kwijtraken. 

„We willen al het hele seizoen kampioen worden. Ondanks de enorme achterstand zijn we er met z’n allen altijd in blijven geloven. Het einddoel is nu steeds meer in zicht’’, stelde Sami Mouchih duidelijk. Ook Petronia kijkt er zo tegenaan. „Ter Leede draait altijd bovenaan mee. We gaan het nu niet meer weggeven. We gaan vol voor het kampioenschap.’’

Ter Leede – Nootdorp 4-0 (2-0): 16. Bok 1-0, 22. Limon 2-0, 85. Bok 3-0 (pingel), 87. Van den Berg 4-0.

Ter Leede: Bekkers, Petronia (80. Van den Berg), Van der Lans, Zandbergen, Mouchih, Robertson, Wajer, Gillissen (45. Hoekstra), Steemers, Limon (86. Dam), Bok.

Foto’s: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN