Het is Rijnsburgse Boys gelukt om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. De ploeg van René van der Kooij had dinsdagavond aan een 1-0-overwinning genoeg tegen Sportlust ’46 uit Woerden.

De gastheren kwamen flitsend uit de startblokken met al in de derde minuut een reeks aan kansen die allemaal niet in de voorsprong resulteerden. In de veertiende minuut was het aanvoerder Bram Ros die vanuit een hoekschop de 1-0 wist binnen te knikken met het hoofd. Bijna de hele eerste helft had Rijnsburg niks te vrezen van Sportlust, op een paar speldenprikjes na. De Uien lieten verder wel na de voorsprong in de eerste helft te vergroten, ondanks een groot aantal kansen.

In de tweede helft ging het een stuk moeizamer voor de Rijnsburgers en kwamen de bezoekers vaker naar voren. Er waren wel kansen voor Sportlust, maar de gelijkmaker bleef uit. Zo plaatst Rijnsburgse Boys zich, na een wedstrijd die moeizamer ging dan misschien vooraf gedacht, voor de hoofdfase van het nationale bekertoernooi.

Na afloop sprak VIDB met matchwinner Ros, aanvaller Mark van der Weijden en middenvelder Steff van Rooijen. Beluister die audio-interviews hieronder: