Rijnsburgse Boys heeft de zege op koploper Spakenburg geen vervolg kunnen geven. De Uien leden zaterdagmiddag op eigen veld een kansloze nederlaag tegen Jong Sparta: 1-4.

Het was Jong Sparta dat in de openingsfase veel beter voetbalde en meer kansen creëerde, maar Rijnsburgse Boys dat de leiding nam. Furhgill Zeldenrust werd na zes minuten gevonden door Jeroen Spruijt na een afgeslagen voorzet en schoot raak in de verre hoek: 1-0.

Sparta continu gevaarlijk
De Spartanen wisten met grote regelmaat de vrije man te vinden en door de Rijnsburgse verdedigingslinie te breken, maar verzuimden aanvankelijk om af te drukken. Toch werd het halverwege de eerste helft 1-1. Een onderweg getoucheerd schot van Delano Vianello viel binnen.

Het was niet bepaald tegen de verhouding in dat Jong Sparta even later via Jorn Triep ook op 1-2 kwam. Rijnsburgse Boys had het erg lastig, maar kreeg net voor het halfuur wel een goede kans op 2-2. Dani van der Moot werd weggestoken, maar wist met zijn lobje de Duitse goalie Kaylen Reitmaier niet te verschalken.

In het slotkwartier van de eerste helft melde Rijnsburgse Boys zich wat meer in de wedstrijd, maar gescoord werd er niet meer. Dat gebeurde direct na rust wel. De ongetwijfeld goede intenties van de gastheren kregen direct een knauw, toen doelman Wesley Zonneveld niet adequaat ingreep bij een voorzet vanaf links en Dano Lourens kon binnentikken: 1-3.

Grote ruime achter Rijnsburgse defensie
Rijnsburgse Boys probeerde er daarna nog wel wat van te maken, maar het was vooral Jong Sparta dat steeds in overal wist uit te breken. Daarbij ingegeven door de enorme ruimte die de Rijnsburgers in de eigen rug weg moesten geven.

Het dichtst bij de 1-4 was Aymane Bais, die de lat trof. Laatstgenoemde leek in de negentigste minuut alsnog zijn goaltje mee te pikken, maar vrijwel zeker komt het doelpunt op naam van Daan Walraven. Laatstgenoemde gleed de inzet van Bais, die er sowieso in had gegaan, in eigen doel.

Rijnsburgse Boys – Jong Sparta 1-4 (1-2)
Goal: Furhgill Zeldenrust

Bekijk ook: Leliveld (Rijnsburgse Boys): ‘Een heel duidelijke conclusie vandaag’