Rijnsburgse Boys heeft zaterdag optimaal geprofiteerd van de zege van Katwijk op lijstaanvoerder AFC. De Uien klopten namelijk IJsselmeervogels met 4-1 en naderden daardoor de koppositie tot op zes punten. Quick Boys ging onderuit tegen Jong Sparta.

Op Sportpark Middelmors kende Rijnsburgse Boys een heerlijk ontspannen middagje tegen IJsselmeervogels, waarvoor de van Urk overgekomen Gert Jan Karsten zijn eerste wedstrijd coachte. Halverwege was het duel al gespeeld, getuige de 3-0-voorsprong die toen op het bord stond. Jeroen Spruijt opende de score, waarna Furhgill Zeldenrust en Delano Asante voor de thee nog een duit in het zakje deden.

Daarmee was de koers gelopen en gebeurde er aanvankelijk in de tweede helft niet al teveel meer. Toch wisten beide ploegen nog een treffer te produceren. Uit een van de spaarzame momenten van IJsselmeervogels wist Wessel Boer de 3-1 aan te tekenen. Het slotakkoord werd in blessuretijd vanaf de penaltystip verzorgd door Zeldenrust, die daarmee zijn achttiende goal van het seizoen maakte.

Nederlaag op Dijkpolder
Quick Boys won begin december voor het laatst, maar kon ook tegen Jong Sparta de ban niet breken. Op het sportpark van Excelsior Maassluis wonnen de beloften met 1-0. Na een gelijkopgaande openingsfase speelde Quick Boys een goed vervolg van de eerste helft, maar daarin kwamen de bezoekers niet tot scoren.

In het tweede bedrijf gaven de Katwijkers niet thuis. Jong Sparta nam de leiding en liet nog kansen op meer goals onbenut.

Rijnsburgse Boys – IJsselmeervogels 4-1
Goals: Furhgill Zeldenrust (2), Jeroen Spruijt, Delano Asante,

Jong Sparta – Quick Boys 1-0 (0-0)